"Sevmememe rağmen Juventus'u takdir ediyorum''

"Sevmememe rağmen Juventus'u takdir ediyorum''
UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ikinci maçında yarın Juventus’u konuk edecek Bayern Münih’in teknik direktörü Pep Guardiola, İtalyan temsilcisinin defansif gücünü takdir ettiğini söyledi. 

Allianz Arena'da düzenlenen basın toplantısına Guardiola, futbolcular Franck Ribery ve Robert Lewandowski katıldı.

Juventus’un yarınki maçta 10 kişiyle savunma yapabileceğini belirten Guardiola, "Sevmememe rağmen Juventus’un defansif gücünü takdir ediyorum” dedi.

Maçı kazanacak takımın küçük detaylarla belli olacağını ve iki takım için de zorlu geçeceğini kaydeden Guardiola, "Kar yağışı sebebiyle bugünkü antrenmanı kısa tuttum. Oyuncular için tehlikeliydi. Umarım maça kadar hazır oluruz” ifadelerini kullandı.

Juventus’ta bazı oyuncuların sakatlıkları nedeniyle oynamayacağının hatırlatılması üzerine İspanyol teknik adam, "Juventus her zaman güçlüdür. İtalyan mantalitesini biliyorum. Bu şekilde binlerce şampiyonluk kazandılar" diye konuştu.

Avrupa'nın önemli takımlarının yer alacağı iddia edilen "Süper Lig"e ilişkin düşünceleri sorulan Guardiola, "Ayrıntılarını bilmiyorum. İlginç olabilir ancak ulusal ligler ne olur? Bayern Münih’in olmadığı Bundesliga, Real Madrid ve Barcelona’nın olmadığı La Liga? Ne düşüneceğimi bilmiyorum. FIFA ve UEFA olmadan bir organizasyon düzenlemenin doğru olup olmadığını bilmiyorum. Bir şeyler okudum bu konuda ancak tam olarak ne olduğunu bilmiyorum" cevabını verdi.

Devre arasında Bayern Münih'e transfer olan Serdar Taşçı'nın zor bir dönemde takıma katıldığını kaydeden Guardiola, "Serdar'ın oyun planımızı anlamak için zamana ihtiyacı var. Sezon 2-3 ay daha sürecek, sabırlı olmak lazım" şeklinde konuştu.

Ribery ve Lewandowski
Guardiola, Fransız yıldız Franck Ribery'nin formda olduğunu ve sakatlıktan sonra iki kez 90 dakika forma giydiğini hatırlatarak Juventus’a karşı forma giymesine maç öncesinde karar vereceğini söyledi. 

Toplantıda söz alan Ribery ise Juventus’un hücumda iyi oyunculara sahip olduğuna işaret ederek, "Gol atmak için fırsat bulurlarsa kaçırmazlar. Büyük bir takıma karşı oynayacağız ancak her zaman gol atmak ve kazanmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Hakkında soruşturma davası devam eden Fransa Milli Takımı'ndan arkadaşı Real Madridli Karim Benzema'yla ilgili soruya ise Ribery, “Benzema milli takım için önemli bir oyuncu. Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamp, Avrupa Şampiyonası için en iyi oyuncuları seçecektir” yanıtını verdi. 

Polonyalı golcü Robert Lewandowski de, ilk maçta 60 dakika çok iyi oynadıklarını ve 2-0 öne geçtiklerini, ancak daha sonra 2 gol birden kalelerinde gördüklerini anımsatarak, "Dikkatli olmamız lazım çünkü Juventus defansif olarak iyi oynuyor ve gol için fırsat bekliyor. Juventus çok iyi bir takım” diye görüş belirtti.