Sevilla finale göz kırptı

Sevilla finale göz kırptı
Avrupa Ligi'nde son şampiyon Sevilla finale yürüyor. Kupanın iddialı takımlarından Fiorentina'yı 3-0 mağlup eden Endülüs ekibi rövanş öncesi Varşova kapısını ardına kadar araladı.

Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Sevilla, Fiorentina'yı 3-0 mağlup ederken 2 gol 1 asistle oynayan Vidal galibiyetin mimarı oldu.

Son şampiyon Sevilla karşısında maça etkili başlayan Fiorentina Mario Gomez ile net fırsatları değerlendiremedi. 17. dakikada İspanyol ekibi ilk ciddi pozisyonunda Aleix Vidal ile golü buldu. Golden sonra daha etkili olan taraf İtalyanlar'dı. Ancak Gomez, Fernandez ve Salah kaleci Rico'yu geçemedi. Fiorentina daha etkili olduğu ilk yarı Sevilla'nın 1-0'lık üstünlüğüyle bitti.

İkinci yarıda Sevilla girdiği tıpkı ilk yarıda olduğu ilk tehkileli atağında golü buldu. 52. dakikada savunma arkasına iyi sarkan Aleix Vidal, klas bir vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. 76'da sahneye çıkan Altın yedek Gameiro, 2 golün sahibi Vidal'in asistini iyi değerlendirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Sevilla ilk maçı 3-0 kazandı.

Bu maçın rövanşı önümüzdeki hafta perşembe günü Artemo Franchi'de oynanacak.