Sergen şokunun perde arkası !..

Sergen şokunun perde arkası !..

Sergen Yalçın... Türk futbolunun yetiştirdiği özel yeteneklerden bir tanesi... Belki de en özellerinden... Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor forması giyerek adını Türk futbol tarihine yazdıran, attığı gollerle olduğu kadar, özel yaşantısıylada adından sıkça söz ettiren Sergen Yalçın, futbolu bırakma kararı aldığını açıkladı.

Ama neden? Bir anda bu kararı nasıl aldı? Sergen Yalçın, futbolu bırakma aşamasına nasıl geldi? Geçtiğimiz sezon Etimesgut Şekerspor'dan ayrılan, şimdi Eskişehirspor'la yollarını ayıran, ayırmakla kalmayıp futbolu bırakma kararı aldığını açıklayan Sergen Yalçın Eskişehirspor'da neler yaşadı? Sergen Yalçın’ın bugünlere bnasıl geldiğini Eskişehirspor macerasında sezon başından itibaren ele alarak yola çıktık ve son olarak ayrılma kararının arkasında yatan gerçekleri, yönetimle arasında geçen diyaloğu, neden kızdığını, takım arkadaşlarının ona sahip çıkmasına rağmen şehri neden terkettiği ve merak edilenlerin hepsini masaya yatırdık.
Sergen Yalçın'ın Eskişehirspor'da kendisini futbolu bırakma kararına iten sır perdesi Ligtv.com.tr'de aralanıyor.
 
SEZON BAŞI YAŞANANLAR
Sergen Yalçın bu sezon 2 kez olaylı şekilde gündeme geldi. Sezon başında sakatlığını ileri sürerek Nevşehir kampına katılmak istemeyince, Metin Diyadin yönetimden Sergen’in kadro dışı bırakılmasını istemişti. Yönetim bu isteği olumlu karşılamayınca Diyadin, teknik kadroun tamamıyla birlikte kampı terketmişti. Ardından yönetim yaşanan gerginliğe son noktayı koymuş ve Sergen’e de para cezası vermişti.
 
Sezon başında Teknik Direktör Metin Diyadin tarafından kadro dışı bırakılması gündeme gelen Segen Yalçın’la, Diyadin arasında bir konuşma geçti. Sergen kendisinin kadro dışı bırakılmasını isteyen Diyadin’e giderek, “Senin prensiplerine saygı duyuyorum ama bana bugüne kadar kimse bunları yap, bunları yapma demedi. İlk defa bana şunu yap, bunu yapma deniyor” dedi.
Sezon içerisinde Metin Diyadin’le Segen Yalçın arasında bir sorun yaşanmadı diyebiliriz taki Diyadin’le Eskişehirspor’un yollarının ayrılmasına neden olan konuya kadar!
 
Sergen sezon başında yaşanan gerginliğe rağmen neredeyse haftada 2-3 kez Metin Diyadin’in odasına gidiyor, ikili arasında sohbetlerde yaşanıyordu. Unutulmaması gereken ikili bir dönem birlikte Fenerbahçe formasıda giymişti.
 
Ancak ikili arasında ki olumlu diyalog çok sürmedi. Gaziantep BŞB maçından sakatlanan, ardından son 2-3 karşılaşmada iyi bir performans sergilemeyen Sergen’i Metin Diyadin, Sakaryaspor maçında ilk 11’de düşünmedi. Sergen, Sakaryaspor maçında ilk 11’de forma giymeyeceğini öğrenince genel menajer aracılığıyla Metin Diyadin’e haber gönderdi ve bu durumda yedek soyunmak istemediğini dile getirdi.
 
Bu kararından sonra Metin Diyadin’le Sergen arasında bir konuşma daha yaşandı. Sergen Diyadin’e “Beni düşünmüyorsan ben gideyim” dedi. Diyadin, Sergen’e böyle bir düşüncesi olmadığını, sakatlığından sonra 2-3 maçtır iyi oynamadığını ve taktiksel olarak böyle bir karar aldığını ifade etti. Metin Diyadin’in düşüncesi Sergen’i Sakaryaspor maçında oyuna daha sonra dahil etmekti. Ancak yaşananlar bu seviyede kalmadı. Süreç Eskişehirspor yönetiminin Metin Diyadin’le yollarını ayırmasına kadar gitti.
 
Metin Diyadin gitti, Sergen Yalçın devam etti!
Ama ne olduysa 1 Mayıs Perşembe günü oldu!
 
SERGEN’İ FUTBOLU BIRAKMA NOKTASINA GETİREN KONUŞMA
Ligde son 2 haftaya girilirken futbolcuların son 8 maçı kapsayan maç başı alacakları bulunuyordu. Aynı şekilde Sergen’inde 8 maç başı alacağı vardı. Eskişehirspor yönetimi gecikmelide olsa futbolcuların alacaklarını ödüyordu. Sergen Yalçın’ın, Eskişehir Başkanı Nebi Hatipoğlu’yla diyaloğu gayet iyiydi. Zaman zaman alacaklarını istediğinde diğer futbolculardan önce Sergen’e ödemede yapılıyordu. Bunu diğer futbolcularda biliyordu ama sorun edilmiyordu ve Sergen’e yapılan ödemenin ardından fazla süre geçmeden diğer oyuncularada paraları veriliyordu. Ancak bir süre önce Sergen Yalçın Başkan Hatipoğlu’ndan alacaklarını istedi. Aralarında geçen bir konuşmanın ardından Sergen, alacaklarını almadığı taktirde oynamayacağını dile getirdi.
Bu konuşma Sergen’le Başkan Hatipoğlu arasında soğuk hava estirdi ve gerginlik oldu.
 
VE 1 MAYIS PERŞEME
Futbolcular Karşıyaka maçı öncesi aralarında yaptıkları toplantıda maç başı alacaklarının ödenmemesi durumunda idmana çıkmama kararı aldılar. Bu kararı 3 takım kaptanı Sergen, Coşkun ve Zafer yönetime iletecekti. Başkan Hatipoğlu’ndan randevu alındı ve 3 kaptan başkanla buluştu. Başkan Hatipoğlu, 3 kaptan odaya girer girmez Sergen’e, “Paranı almadığın taktirde hala aynı karardamısın” diye sordu. Sergen’in cevabı “Evet” olunca başkan Hatipoğlu, “Tamam o zaman, sen çıkabilirsin. Kadro dışısın” dedi.
 
Bunun konuşma Segen Yalçın odadan çıkarken, başkan Hatipoğlu diğer 2 takım kaptanına döndü ve “Sizin alacaklarınız hazır, birazdan ödüyoruz” dedi.
 
Takım kaptanları Coşkun ve Zafer başkanın söylediklerini diğer futbolcu arkadaşlarına iletti. Futbolcular kararı duyunca aralarında bir toplantı daha yaptılar ve bir karar daha aldılar. Kararları, “Biz yola hep birlikte çıktık. Paralar ödenmesede olur. Biz paraların ödenmesini değil, Sergen’in affedilmesini istiyoruz” şeklinde görüş birliğine vardılar ve bunu başkan Hatipoğlu’na ilettiler.
Başkan futbolculara haber gönderdi, Sergen’i affettiğini ve sorunu halledeceklerini söyledi ancak Sergen şehri terketmişti bile. Sergen’e ulaşılamadı. Futbolcuların Sergen için yapacakları birşey kalmamıştı. Yönetim futbolculara 8 maç başı alacaklarına karşılık birer aylık senetler dağıttı.
 
Sergen gitmişti!
Sergen Yalçın’ın Eskişehirspor’la yollarını ayırdığı futbol gündemine oturdu. Haber bununlada kalmadı, Ligtv’de Futbol Gündemi programında Ömer Güvenç, kendisiyle konuştuğunu ve Sergen’in futbolu bırakma kararı aldığını açıkladı. Ardından Sergen’de bu açıklamayı doğruladı.  Belliki Sergen, başkan Hatipoğlu’yla arasında geçen konuşmaya, maruz kaldığı cümlelere çok içerlemişti.
 
Sezon başından  itibaren Eskişehirspor’da adeta çalkantılı günler geçiren, son yılların Türk futbolu adına yetiştirdiği ender yıldızlardan biri olan Sergen Yalçın işte bu yaşananların ardından futbolu bırakma kararı aldı.
 
Sergen kararından döner mi dönmez mi bilinmez ama bir gerçek var, futbol topuna ayağını dokunduğu günden itibaren dikkatleri üzerine çeken, attığı gollerle tribünleri coşturan, yaşantısıyla sürekli gündem oluşturan Sergen Yalçın, eğer bırakırsa futbola vedasını da yine dikkatleri üzerine çekecek, gündem yaratacak şekilde gerçekleştirmiş olacak.
 
Erdem EROL
Ligtv.com.tr
Haber Müdürü