Şeref Bey heykeli açıldı

Şeref Bey heykeli açıldı

Beşiktaş Kulübü'nde futbol şubesinin kurucusu olan Ahmet Şerafettin Bey (Şeref Bey) için yaptırılan heykelin açılışı yapıldı.

Beşiktaş Belediyesi ve Üniversiteli Beşiktaşlılar (UNIBJK) Grubu tarafından yaptırılan heykelin açılış töreni, yerleştirildiği Fulya'daki Dünya Barış Parkı'nda gerçekleştirildi.

Törene Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, yöneticiler Levent Erdoğan, Behçet Ümitlen, Nedim Sarsmaz, İlhan Durusoy, Hakan Aksoy, Hüseyin Yücel ve Halim Yücel, Şeref Bey'in kızı Handan Onur, altyapı teknik heyet ve futbolcuları ile siyah-beyazlı taraftarlar katıldı.

Teknik direktör Del Bosque davası ile ilgili görüşmelerde bulunmak için İsviçre'nin Zürih kentine giden kulüp başkanı Yıldırım Demirören ise törene katılamadı.

Törende bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, "Şeref Bey'in, biz Beşiktaşlılar için ne kadar önemli olduğunu, bizde ne gibi duygular uyandırdığını kelimelere dökmek çok zor. Onun, yaşamı boyunca koruduğu spor ve Beşiktaş sevdasını kendimize örnek aldığımızı gururla ifade etmek istiyorum. Bu heykeli açarak, futbol kültürümüzün ölümsüzlerinden Şeref Bey'i derin bir sevgi ve saygıyla gelecek nesillere aktarmış olacağız" diye konuştu.

Şeref Bey'in kızı Handan Onur da, "Bu kadar vefa dolu bir kulübün taraftarı olmak şereftir. Babamın unutulmaması bizi çok mutlu etti" dedi. Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner ise, "Şeref Bey, şanlı tarihimizde çok önemli bir isim. Ona ne yapılsa azdır. Üniversiteli Beşiktaşlılarımız'ı kutlamak lazım. Böyle bir değere sahip çıkıyorlar. Bu, Beşiktaşlı gençlerin, tarihlerine nasıl sahip çıktıklarının göstergesidir" şeklinde konuştu.

Kenan Öner, tören sırasında, basın mensuplarının Del Bosque davasıyla ilgili sorularına yanıt vermekten kaçınırken, "Hukuki haklarımız saklı kalmak koşuluyla belki ödeme yoluna gidebiliriz" dedi.