"İkinci yarıda söze değil, yüreğe ihtiyaç vardı"

Video yükleniyor...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Benfica karşısında istedikleri sonucu alamamalarına rağmen 3-0 geriye düştükten sonra skorda dengeyi sağlamalarının önemli olduğunu söyledi.

Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, zor bir maçı geride bıraktıklarını belirterek, "Kötü başladık. Skora 'iyi' diyemeyiz çünkü berabere kaldık. Ama 3-0'dan 3-3 olması olumlu adım." dedi.

Savunma yaptıkları esnada kanattan yapılan hücumda gol yemelerinin normal olmadığına dikkati çeken Güneş, "Hücum edemedik, savunma yapamadık. İlk yarıda oyunda yoktuk. Hangi oyuncuyu değiştirsem bir fark olmayacaktı. İkinci yarıda bölüm bölüm iyiydik. Dördüncü golü atabilirlerdi. Bulduğumuz gollerle oyuna ortak olduk. Dördüncü golü de bulabilirdik." diye konuştu.

Takımı adına ilk yarıda kötü bir tablo olduğunu ifade eden Güneş, şunları söyledi:

"Grupta, stresi ve heyecanı fazla olan en kötü ilk yarıyı oynadık. Bu kadar olumsuzluk içinden çıkmak önemliydi. Buraya bir günde gelmedik, uzun emekler sonucunda geldik. Oyuncular daha iyi sonucu hak ediyorlar. Skor ne olursa olsun taraftarın desteği ve bize katkısı önemliydi. Giren oyuncuların katkıları oyunu çevirdi. Yarış devam ediyor. Son maçta beraberliğe ihtiyaç vardı, şimdi kazanmak gerekiyor."

İlk yarıdaki 3-0'lık skorun ardından soyunma odasında oyunculara ne söylediği yönündeki soruyu yanıtlamaktan kaçınan Güneş, "Oyuncuların isteği vardı. Birçok oyuncu mide bulantısı olduğunu söyledi. Otobüsle gelirken mi oldu, bunun etkisi var mıydı ama bütün oyuncular kötüydü. Zihinsel, fiziksel bakıyoruz, goller geldi şoktaydılar. Çok istekliydiler, gol gelince bu olumsuzluktan çıktık." değerlendirmesinde bulundu.

Sakatlığı nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalan Dusko Tosic'in durumu hakkında bilgi veren Şenol Güneş, "Hissettim. Allah'tan çıktı. Adalesinde gerginlik var. 60. dakikada üçüncü oyuncuyu değiştirdik. Riskli iki oyuncu değişikliği yapmıştık. Allah bize yardım etti. Sakatlık olsa on kişi kalırdık." şeklinde konuştu.

Basın toplantısında 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Güneş, "Bizim, çocuklarımızın ve Türkiye'nin geleceği için onlara ihtiyaç var. İlkokul öğretmenim yaşıyor. Göztepe'de, gidecektim. Geçen gittim. Şimdi televizyonla gitmeyi düşünüyordum, röportaj yapmayı düşünüyordum. Ziyarete gideceğim." diyerek sözlerini tamamladı.

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Galatasaray -  Bursaspor maçı canlı skor

Aytemiz Alanyaspor - Kayserispor maçı canlı skor

Kardemir Karabükspor - Gaziantepspor maçı canlı izle

Akhisar Belediyespor -  Kasımpaşa maçı canlı izle

Beşiktaş - Medipol Başakşehir maçı canlı izle


Antalyaspor - Adanaspor maçı canlı izle