Şenol Güneş uyardı: "Kazara gol yesek..."

Video yükleniyor...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş maçın ardından Lig TVye açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de Medicana Sivasspor'u 2-0 yendikleri maçta iyi bir oyun ortaya koyduklarını, mücadelenin keyifli taraflarının bulunduğunu söyledi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Güneş, Medicana Sivasspor karşısında birçok pozisyona girdiklerini belirterek, "İyi oynadığımızı düşünüyorum. Mücadelenin keyifli tarafları da vardı. Rakibe göre oyun tarzımızı ortaya koyduk" şeklinde konuştu.

"Bir maçın oynanmasında rakip, hakem, saha, seyirci, hava şartları, hepsi önemli" diyen tecrübeli teknik adam, "Bugün zemin düzgün olmasına rağmen hava çok rüzgarlıydı. Bu da pas yüzdemizi ve şutu etkiledi. Rüzgarın etkisiyle top kayıpları da oldu. Topu biraz daha tutmalıydık, onu yapamadık. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldığımızı düşünüyoruz. Seyirciler de destek oldu. Perşembe günü de o desteği bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Pas ve şutlarda hata yapmalarının saha ve hava şartlarından kaynaklandığını vurgulayan Güneş, "Bu kadar kötü olması mümkün değildi. Bu, giren ve çıkan oyuncuların hepsi için geçerli. Yine de bunları düzeltmek gerekiyor. O şartlara uyum sağlayan oyuncular olmak durumundayız" diye görüşlerini aktardı.

"Hakem kötü niyetli olsa, maç daha erken biterdi"

Şenol Güneş, Atiba Hutchinson'ın penaltı pozisyonuyla ilgili bir soruya, "Penaltı pozisyonunu fazla görmedim ama penaltıdan önce bir pozisyon var. Ona faul de vermedi. Hakem kötü niyetli olsa, maç çok daha erken biterdi. Hakem konusunu çıkaralım, Medicana Sivasspor'un bizi farklı yenebileceğini söyleyebilir misiniz? Bu tip eleştirileri doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

Futbol adına güzel şeyler yapmaya çalıştıklarını vurgulayan siyah-beyazlı teknik adam, "Rakip takımın yardımcı antrenörü bana gelip hakarette bulunuyorsa zaten konuşulacak bir şey yok. Hakem, saha, seyirci mazeretlerini kullanmak istemiyoruz. Onlar kullanabilirler" şeklinde görüş belirtti.

"Quaresma hafta içi çok iyi çalıştı"

Güneş, "Quaresma ile Oğuzhan Özyakup arasında sorun olduğunu düşünüyor musunuz?" şeklindeki bir soru üzerine, "Hiç öyle bir sorun yok. Bütün oyuncularımız, bizim oyuncularımız. Saha içinde ne gelişti, ne gördünüz bilmiyorum. Benim gördüğüm de bir şey yok. Takım olma olgusu da budur. Herkes görevini yapmaya çalışıyor" yanıtını verdi.

"Quaresma ile aranızdaki ilişki şu an nasıl? Baba-oğul durumuna geçti mi?" sorusuna ise Güneş, "Baba-oğul diye bir şeyimiz yok. O bizim oyuncumuz, ben de onun hocasıyım. Quaresma hafta içi çok iyi çalıştı. Geçen haftalarda dalgalanmalar geçiriyordu. Daha iyi çalıştı, temposu iyiydi. Bu da sahaya yansıdı. Top kayıpları olmadı mı? Oldu. Gayret olunca, top kaybı yapması da normal" şeklinde konuştu.

Şenol Güneş, siyah-beyazlı ekibin Alman futbolcusu Mario Gomez'in performansıyla ilgili ise "Yorgunluğu koşmayla ilgiliydi. Çok iyi pres yaptı ama topu iyi kullanamadı. O tempodan sonra bunlar olabilir ama etkisiz olduğu bir gerçek. Daha önce oyundan alacaktım ama hep koşan ve boğuşan bir görüntü sergilediği için sıkıntı yoktu" değerlendirmesinde bulundu.