Şenol Güneş: "Herşeyimizi ortaya koyacağız"

Video yükleniyor...

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutlayarak, sarı-kırmızılı kulübün büyük emek vererek hak ettikleri şampiyonluğu elde ettiğini belirtti.

Her oyuncunun, her antrenörün hedefinde UEFA Şampiyonlar Ligi olduğunu, Galatasaray'ın da bu gayesine ulaştığını ifade eden Güneş, "Onlara Şampiyonlar Ligi'nde başarılar diliyorum. Biz Bursaspor olarak sezona Galatasaray resmi maçı ile başladık, şimdi Galatasaray resmi maçıyla sezonu geride bırakıyoruz. Gelecek yıl da Bursaspor-Galatasaray Süper Kupa maçı oynanacak. Bu yarış devam edecek" diye konuştu.

Güneş, sezon başında oyuncularına, "Var olan değerlerinizi ortaya koyun, oyunun güzel taraflarını sunmaya çalışın, yeteneklerinizi, aklınızı kullanın, bu bize ne getirirse kabulümüzdür" dediğini aktararak, şunları kaydetti:

"Evet biz bir emek verdik ama ligde düşündüğümüz yerin altında kaldık. Ancak en azından kendi içimizde düşündüğümüz oyunu oynamaya çalıştık. Keyif aldık, keyif verdik ama sonuç olarak biraz keyfimiz kaçtı. Şimdi Türkiye Kupası'nda bir final maçı yapacağız. Galatasaray da biz de kupayı istiyoruz. Sahamızda oynanacak maçın güzel olmasını diliyorum. İyi bir takımla oynayacağız. Galatasaray ile oynadığımız her maç güzel geçti."

Sarı-kırmızılı takımın kaliteli oyuncuları ve kaliteli bir antrenörü bulunduğunu söyleyen tecrübeli teknik adam, "Büyük bir camianın büyük bir takımı ile oynayacağız. Bursaspor da şampiyonluk görmüş, futbolu seven, entelektüel, tarihi ve kültürel değeri olan büyük bir şehrin takımı. Yarınki maçta seyircilerin de güzel bir maç izleyeceğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Fair-play duygusunun ön planda olduğu, güzel hareketlerin hepsinin alkışlandığı, sonunda hak edenin kazandığı bir final maçı olması temennisinde bulunan Şenol Güneş, "Tabii ki biz kazanmak için her şeyimizi ortaya koyacağız. Galatasaray Kulübü emek verdi, karşılığında bir şampiyonluk kupası aldı. Biz henüz emeklerimizin karşılığını alamadık. Yarın inşallah bunu telafi ederiz" şeklinde görüş belirtti.

Bir gazetecinin, Bursaspor ile olan sözleşmesinin 31 Mayıs'ta sona erdiğini hatırlatması üzerine deneyimli teknik adam, federasyonunun bu konuda düzenleme yapmasının yararlı olacağı yorumunda bulundu.

Güneş, Serdar Aziz'in kart cezalısı, Civelli'nin da sakatlığı nedeniyle finalde oynayamayacak olmalarından dolayı, yarın nasıl bir savunma bloğu hazırlayacağına yönelik yöneltilen soru üzerine, "Bizim defans orta bölümde biraz sıkıntımız oldu. Civelli'nin sıkıntıları var. Defansın göbeği ile ilgili bir kararımız yok. Zaten kadro ile ilgili de kararımız yok. Henüz 18'i de yapmadık, 11'i de yapmadık. Kadro ile ilgili şuan için yorum yapmam zor" diye konuştu.

Konuşmasının son bölümünde Bursaspor taraftarlarına da seslenen Güneş, "Yarınki maça federasyon başkanı da yönetimler de gelebilir. Bu sezonu kapatıyoruz. Sezonun güzel kapatılmasını istiyoruz. Stat dolacak. Fair play içinde takımlarını desteklesinler. Gelenler misafirlerimizdir. Herkesin eğleneceği, futbola katkı yapacağı bir ortam sağlayalım" ifadelerini kullandı.