Sen bu hallere düşecek adam mıydın?..

Video yükleniyor...

Disiplin, özgüven, çok çalışma, takım oyunu, yıldızlar… 

Panzer olarak ile tanınan Almanya milli takımı, dünya ve Avrupa şampiyonalarında ortaya koydukları efsaneleşmiş oyun ve elde ettikleri sonuçlarla bu lakabı ne kadar hak ettiklerini çok defa kanıtladılar.

2014’te Brezilya’daki Dünya Kupası’nda, hayranlık uyandıran oyunları, bu lakabı sonsuza dek taşımaya ne kadar kararlı olduklarının göstergesi gibiydi.

Ancak bu defa Almanya milli takımının tarihinde önemli yer edinmiş bir ismin buruk hikayesi futbol dünyasında tarih sayfalarını bize yeniden açtırdı.

Andreas Brehme, ilk kez 1984’te Alman milli takımına davet edildi. Avrupa futbolunun yetiştirdiği en iyi sol beklerden biri olarak gösteriliyordu. İki ayağını da etkin bir şekilde kullanması, sağ ayağıyla çektiği sert şutlarla kısa sürede panzerlerin vazgeçilmez isimlerinden biri haline geldi.

1986 Dünya Kupası’nda, yarı finalde Fransa’ya daha henüz 9. dakikada ceza sahası ışından kullandığı serbest vuruştan bulduğu müthiş gol Brehme’nin milli takım kariyerinin en önemli anlarından biri olmuştu. 4 yıl sonra, 1990’da bu kez İngiltere’ye karşı ve yine yarı finalde, duran topun arkasındaki isim Brehme, kaleyi buluyordu.

1986’da finalde Arjantin’in 3 golüne ise engel olamadılar. 1990’da ise Arjantin’den onun penaltıdan attığı golle alacakları bir kupa vardı…

Andreas Brehme’nin iki yarı finalde attığı iki müthiş gol, Almanya’da efsaneler arasına adını yazdırsa da, Fransızlar ve İngilizler tarafından pek sevilmemesine neden olacaktı…

Almanya milli takımı formasını 10 yıl taşıyan Brehme, 1998’de Kaiserslautern’de futbolu bıraktı. 2006’ya kadar aralıklarla teknik direktörlük ve yardımcı antrenörlük görevlerini üstlendi ancak 20 yıl süren futbolculuk kariyerindeki istikrar ve başarıyı bir türlü gösteremedi.

Farklı iş alanlarında şansını denediyse de bir türlü başarılı olamadı. Geçtiğimiz günlerde Almanya, içinde Adrreas Brehme’nin adı geçen üzücü, üzücü olduğu kadar düşündürücü bir haberle adeta çalkalandı.

Andreas Brehme bankalara olan 200 bin Euro borç nedeniyle büyük sıkıntıya düşmüştü..Brehme yapayalnızdı. Bir zamanların büyük yıldızı, Almanların efsane isimlerinden Brehme daha önce birlikte çalıştığı bir arkadaşından kendisine iş bulması konusunda yardım etmesini rica etmişti..

Ne yazık ki ona göre bir iş yoktu ve Panzerlerin efsane sol bekine ancak tuvalet temizliği işi önerilmişti..
Bir zamanlar Brehme’nin milli takım hocası da olan Almanların yaşayan efsanesi Franz Beckenbaeur, haberin ortaya çıkması üzerine duruma el koydu..

Alman futbol camiasının bu olayı bertaraf etmekle yükümlü olduğunu dile getirdi ve çareler aranmaya başlandı..
Brehme’ye bir yardım eli de Türkiye’den, ülkemizin önde gelen sanatçılarından uzanacak... Ege, Reyhan Karaca, Sibel Alaş, Ferda Anıl Yarkın ve Metin Özülkü’den oluşan Ünlüler Orkestrası’nın, Berlin’de bir konser düzenleyerek geliri Brehme’ye bırakmayı planladıkları belirtiliyor.  

Brehme’nin bundan sonraki hayatını nasıl sürdüreceğini bilemiyoruz ama bir zamanların büyük Brehme’sinin düştüğü sıkıntıya şaşırmamak elde değil..