"Sarıyer'in gelmesi iyi oldu"

"Sarıyer'in gelmesi iyi oldu"
Futbolda Ziraat Türkiye Kupası grup aşamasının kura çekimi yapılırken, "Üç Büyük" kulübün temsilcileri eşleşmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Torunoğulları, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Haker ve Galatasaray Futbol Takımı İdari Menajeri Cenk Ergün, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdal Torunoğulları, Sarıyer, Çaykur Rizespor ve Adana Demirspor ile F Grubu'nda yer aldıklarını hatırlatarak, "Grubumuzda Sarıyer'in bulunması özellikle iyi oldu. En azından bir deplasmanımız eksildi" dedi.

Rakiplerinden Çaykur Rizespor'un başında Mehmet Özdilek'in, Adana Demirspor'un ise başında ise Samet Aybaba'nın bulunduğuna dikkati çeken Torunoğulları, "İki takımın başında bizim değerli eski kaptanlarımız var. Bu vesileyle de onları ziyaret etmiş oluruz. Bir nevi 'Beşiktaş grubu' gibi oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Haker: "Kupayı Bursa'da kaldırmayı hedefliyoruz"
Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Haker, E Grubu'ndaki rakiplerinin Kayserispor, Altınordu ve Bayburt Grup Özel İdare olduğunu belirterek, "Güzel bir kura çekimi oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden takımlarla eşleştiklerini belirten Haker, "İlk maçımızı Kayserispor'la evimizde oynayıp, ardından Bayburt Grup Özel İdare deplasmanına gideceğiz. Gideceğimiz tüm yerlerde, çalışmalarını sürdürdüğümüz '1 Milyon Üye' kampanyamıza da destek bulacağımıza inanıyorum. Oralarda organizasyonlar yapacağız. Maçlarımızı kazanıp, bu sene Ziraat Türkiye Kupası'nı Bursa'da kaldırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Büyük kulüplerin son dönemde Ziraat Türkiye Kupası'nı daha az önemsedikleri" değerlendirmelerin olduğu yönündeki soruya Haker, "Ben öyle bir şey olduğunu tahmin etmiyorum. Fenerbahçe katıldığı her organizasyona gerekli önemi veriyor. Geçen sene bir şanssızlık oldu ancak bu yıl kupada şampiyonluğu hedefliyoruz" yanıtını verdi.

Ergün: "Zorlu maçlar olacak"
Galatasaray Futbol Takımı İdari Menajeri Cenk Ergün, FBM Makina Balçova Yaşamspor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ve Eskişehirspor'la birlikte yer aldıkları G Grubu'nda zorlu maçlar olacağını dile getirdi.

Gruplarında bir İstanbul takımı olmadığını kaydeden Ergün, "Ancak uzunca bir süredir Diyarbakır'a gitmiyorduk. Oradaki taraftarlarımızla tekrar bir araya gelme fırsatımız olacak. İzmir zaten her zaman, 'Süper Lig'de takımı olsa da gitsek' diye düşündüğümüz bir yer. Eskişehirspor ise geçen sene Ziraat Türkiye Kupası finalindeki rakibimiz. Zorlu maçlar olacak. Amacımız her zaman olduğu gibi bu gruptan da birinci olarak çıkabilmek" şeklinde görüş belirtti.