"Sanki puanlar siliniyor"

Video yükleniyor...

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, hakemlerin kendi aleyhlerine çok hata yaptığını söyledi.

Takımının Kemerburgaz'daki tesislerindeki antrenmanı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan tecrübeli teknik adam, hakemlerin yönetimi ile ilgili fazla konuşmak istemediğini ve kabullenip geçeceklerini belirterek, "Yapacak bir şey yok. O hatalar olmasaydı şu anda üçüncülük, ikincilik için mücadele eden takım olacaktık. Tabii ki hata olur, insan hatadan sonra özür diler, 'yanlış yaptık' diyebilirler, bir erdemliliktir. Hiçbir şey olmamış gibi, 'bize ne Kasımpaşa'dan, puan kaybı olur' deyip geçiyorlar. Ne hakem arkadaşlarıma itiraz ederim, ne de konuşurum. Vicdanları rahatsa biz de rahatız. Kimseye kızgınlığımız yok" dedi.

Hedeflerinin ligi iyi bir yerde bitirmek olduğunu kaydeden Çalımbay, "Hakem hataları olunca zor görüyorum ama onu da başaracak güçte takımız. Sanki bazı UEFA'dan veya FIFA'dan ceza geliyor, puanlar siliniyor ya, sanki bizim puanlar silinmiş gibi geliyor bana. Ligin sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ben hiçbir zaman kendi adıma bundan sonra hakem arkadaşlarıma bir şey demiyorum, yönetimimiz var gerekli yanıtları verirler" diye konuştu.

Gençlerbirliği maçı

Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında sahalarında Gençlerbirliği ile yapacakları maçın da zorlu geçeceğini kaydederek, şunları söyledi:

"İkinci yarı bütün maçlar zor. Bu maç da bizim için en zorlu karşılaşmalardan biri olacak. Hedefimiz var. Daha da yukarı gitmek istiyoruz. Gençlerbirliği alttan sıyrılmak istiyor. İyi form tuttular. İbrahim hocayla birlikte iyi hava yakaladılar. Bizim de mutlaka sahamızda kazanmamız gerekiyor. İkinci yarı bütün takımlar için zor, telafisi olmayan maçlar oynanıyor. Kazanıp rahatlamak istiyoruz, önümüze bakmak istiyoruz."

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez ile Beşiktaş'ta beraber çalıştıklarını hatırlatan Rıza Çalımbay, "İbrahim öğrencimdi. Takım arkadaşlarımızla karşılaşıyoruz. Beraber oynadığımız veya bizimle beraber çalışıp futbolu bırakmış arkadaşlarla karşılaşıyoruz. Güzel şey. Saha dışında saygımız sonsuz, sahaya çıktığımızda herkesin sorumluluğu var, hedefleri var. Dostluğumuz bozulmaz. Sahada kıran kırana mücadelemizi yaparız" diye konuştu.

Ligin ikinci yarısına Gaziantepspor'a yenilerek şansız başladıklarını anlatan Çalımbay, "Gaziantepspor karşısında iyi oynayıp kaybettik. Medipol Başakşehir karşısında iyi puan aldık. Devam ettirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İkinci yarıdaki puan kayıplarının nedeni ile ilgili soruyu yanıtlayan, şunları kaydetti:

"Gaziantepspor maçında hakem hatası yaşadık, puanımız gitti. Sadece ona bağlamamak lazım. Hata oluyor, her maç oluyor. Ama bizim girdiğimiz pozisyonları değerlendirmemiz gerekiyor. Üstünde durmayacağız. Eksiklerimiz vardı. Şu an Koita dışında eksiğimiz yok. Yine istikrarımızı yakalayacağız. İlk yarıda maç kazanmanın önemini biliyorduk ama önemli olun ligin sonunu istikrarlı bitirmek."

Sakatlığı bulunan yeni transfer Bengali Fode Koita'nın da bir iki hafta içinde takıma katılacağını belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Sakatlarımız var, onlar da bir iki hafta içinde geldiği zaman daha iyi duruma geleceğiz" ifadelerini kullandı.

Yeni transferlerin uyumu
Takımdan üç oyuncunun ayrıldığını ve yerlerine üç transfer yaptıklarını hatırlatan Rıza Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlerisi için aldığımız oyuncular var. Aldıklarımız 24-25 yaşındaki oyuncular. Popov, yeni Bulgaristan'ın en iyi savunma oyuncusu seçildi. Pavelka, Çek milli takımın ön liberosu. Oynayan bir oyuncu. Koita, çok istediğimiz bir oyuncu, dört farklı yerde oynayabiliyor. Memnunuz. Tek sıkıntı Koita'nın sakatlığı. Kendisinden biri iki hafta yararlanamayacağız. Sadece bugünü düşünürek alınmadı ilerisi için alındı. Faydalı olacaklardır."

Transferlerdeki en büyük sıkıntının uyum olduğunu kaydeden Çalımbay, "En büyük sıkıntı uyum. Transferler geç oluyor, geç olunca uyum zaman alıyor. Pavelka ve Koita, istediğimiz gibi uyum sağlayamadı. Pavelka'yı mecburen oynatıyoruz, kullanmak zorundayız. Sezon başında alabilseydik daha çabuk uyum sağlardı. İkisinden de yararlanacağız" diye konuştu.

Bu arada Kasımpaşa, Gençlerbirliği ile 8 Şubat Pazartesi günü yapacağı maçın maçın hazırlıklarını sürdürdü.