Samsunspor'u bekleyen tehlike

Samsunspor'u bekleyen tehlike
PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un alacakları bulunan 3 eski yabancı oyuncusuna ödeme yapamaması halinden ligden düşürüleceği belirtildi.

Samsunspor Kulübünden yapılan yazılı açıklamada, kulübün çoğunlukla 2011-2012 sezonundan kalma yabancı futbolculara borçları yüzünden ciddi manada yaptırımlar ile karşı karşıya olduğu bildirildi.

Eski yabancı futbolcular Andre Luis Bahia, Duarde Macedo, Michael Fink ile Eldin Adilovic'in kulübü Zeljeznicar'a toplam 2 milyon 299 bin 600 avro ödenmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, kulübün son derece kötü bir durumla karşı karşıya kaldığı kaydedildi.

Futbolcuların alacaklarının ödenmemesi durumunda kulübe, FIFA'nın her biri ayrı ayrı puan silme ve ligden düşürme cezası uygulayacağının vurgulandığı açıklamada, Samsunspor'un Süper Lig döneminde oluşan bu borçlarının PTT 1. Lig bütçesi ile ödenme şansı bulunmadığı ifade edildi.

Dönemin kulüp başkanı Kazım Yılmaz'ın da yüklü miktarda alacağının olduğu hatırlatılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Kazım Yılmaz ile görüşmeler yapılmış alacaklarının bir kısmının ödenmesi karşılığında diğer alacaklarının büyük bölümünü kulübe bağış yapacağını bildirmişti. Bunun üzerine yapılan toplantılarda Yılmaz'a yönetim kurulu olarak teşekkür etmiştik. Ayrıca onun döneminde eski futbolculara olan borçları ödemek için futbolcuların avukat ve menajerleri ile irtibata geçtik ve yapılandırma anlaşmaları oluşturduk ancak bugüne kadar Yılmaz'a anlaşmaya uyması için yaptığımız tüm çağrılar sonuçsuz kalmıştır. Dolayısıyla futbolcularla yapılan anlaşmalar sonuçlanamamış ve bu anlaşmalara istinaden yapılan tüm özel yapılandırmalar devre dışı kalmak üzeredir."

Öte yandan Samsunspor'a, FIFA tarafından 2014-2015 ile 2015-2016 sezonlarında eski futbolcularına olan alacaklarını ödemediği için üçer puan silme cezası uygulanmıştı.