Antalyaspor geri döndü

Antalyaspor geri döndü


PTT 1. Lig play-off finalinde normal süresi 1-1, uzatma bölümü 2-2 tamamlanan maçta Antalyaspor, Samsunspor'u penaltı atışları sonucu 4-1 yenerek Spor Toto Süper Lig'e yükseldi.

PTT 1. Lig play-off final karşılaşmasında seri penaltı atışları sonucu deviren Antalyaspor bir sene sonra Süper Lig'e geri döndü. Normal süresi 1-1, uzatma dakikaları ise 2-2 biten karşılaşmada hakem Halis Özkahya 3 kez kırmızı kartına başvurdu.

Bu sonuçla Antalyaspor; Kayserirspor ve Osmanlıspor'un ardından ardından Spor Toto Süper Lig'e yükselen üçüncü ve son takım oldu.

Samsunspor-Antalyaspor: 3-6 (Seri penaltılar)

Stat: Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Halis Özkahya, Mehmet Cem Satman, Kemal Yılmaz

Samsunspor: Soner Şahin, Murat Akyüz, Ayhan Tuna Üzümcü, Sezer Özmen, Ahmet Burak Solakel, Musa Aydın (Dk. 60 Recep Niyaz), Hasan Kılıç (Dk. 109 Zafer Özden), Taha Yalçıner, Mustafa Sevgi (Dk. 52 Eren Tozlu), Mbilla, Ofoedu

Antalyaspor: Fornezzi, Ömer Kandemir, Osman Çelik, Can Arat, Sakıb Aytaç, Emrah Başsan, Lokman Gör, Sezer Badur, Erman Kılıç (Dk. 105 Adem Alkaşi), Gökhan Karadeniz (Dk. 63 Oğuz Mataracı), Diarra (Dk. 115 Ahmet Aras)

Goller: Dk. 29 Diarra, Dk. 101 Oğuz Mataracı (Antalyaspor), Dk. 72 ve 107 Mbilla (Samsunspor)

Kırmızı kartlar: Dk. 78 Sezer Badur (Antalyaspor), Dk. 90 Taha Yalçıner, Dk. 120 Mbilla (Samsunspor)

Sarı kartlar: Dk. 18 Ömer Kandemir, Dk. 24 Gökhan Karadeniz, Dk. 90+1 Oğuz Mataracı, Dk. 104 Osman Çelik, Dk. 118 Can Arat (Antalyaspor), Dk. 64 Murat Akyüz, Dk. 104 Recep Niyaz, Dk. 115 Zafer Özden (Samsunspor)

Penaltılar
Antalyaspor'da Lokman Gör, Adem Alkaşi, Emrah Başsan ve Ömer Kandemir, penaltı atışlarını gole çevirdi.

Samsunspor'da ise sadece Murat Akyüz meşin yuvarlağı ağlarla buluştururken, Recep Niyaz ve Sezer Özmen penaltı atışlarında isabet kaydedemedi.

Antalyaspor adına 4. penaltı atışını kullanan Ömer Kandemir'in golü sonrası kırmızı-beyazlı ekip Süper Lig'e yükseldi.


MAÇTAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'e çıkacak son takımın belirleneceği PTT 1. Lig play-off finalinde Samsunspor ile Antalyaspor, İstanbul'da karşı karşıya geldi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan karşılaşmada Samsunspor taraftarları için batı ve kuzey tribünleri, Antalyaspor taraftarları için de doğu ve güney tribünleri ayrıldı.

Karadeniz ekibinin taraftarları kendileri için ayrılan tribünleri doldururken, Antalyaspor için ayrılan tribünlerin büyük bölümü boş kaldı.

Emniyet güçleri, iki takım taraftarının karşı karşıya gelmemesi için stat ve çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Bu arada karşılaşma başlamadan önce taraftarlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Kuzey tribününde bulunan Samsunsporlu taraftarlar ile doğu tribününde yer alan Antalyasporlu taraftarlar birbirlerine yabancı madde attı.

Karşılaşmayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da statta izledi.