Samsun stadına kavuşuyor!

Samsun stadına kavuşuyor!
Samsun'da, Gençlik ve Spor Bakanlığınca TOKİ'ye yaptırılan 33 bin 919 kişilik yeni stadın önümüzdeki sezona hazır olacağı bildirildi.

Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu, teknik direktör Engin Korukır ve kırmızı-beyazlı futbolcular, Tekkeköy ilçesinde yapımı süren yeni stadı gezdi. 145 milyon liraya mal olacak, 33 bin 919 seyirci kapasiteli stat inşaatının yüklenici firması adına proje müdürü Halil Çalışkaner, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Stadın mayıs ayında çimlerinin dikileceğini belirten Çalışkaner, ağustos ayında tamamen inşaatın biteceğini ve yeni sezona hazır hale geleceğini söyledi.

Kulüp başkanı Erkurt Tutu ise Samsun'un çok güzel bir stada kavuşacağını söyledi.

Türkiye'de yeni yapılan statların çok iyi olduğunu ancak Samsun'dakinin "akıllı stat" olması özelliğiyle ilkleri taşıdığını aktaran Tutu, "Bittiği zaman dış kaplaması, locaları, alışveriş merkezleri, içindeki sportif alanlarıyla Türkiye'nin en güzel statlarından birisi olacak. Stat inşaatı dışarıdan yavaş ilerlediği gibi gözükse de aslında hiç öyle değil. Gelecek sezona stadımız hazır hale gelecek ve maçlarımızı burada oynayacağız. Zemini ve tribünleri ısıtmalı çok şahane bir stada sahip olacağız." diye konuştu.

Stadın Samsunspor'a maddi anlamda da katkısı bulanacağını vurgulayan Tutu, şunları kaydetti:

"Şu an oynadığımız stat 16 bin 500 kişilik ama burası 33 bin 919 kişilik. Mevcut stadın iki misli seyirci kapasitesine sahip olacağız. Bu ciddi bir gelir getirecek. Ayrıca 11 bin metrekare ticari alanı bulunacak. 54 locası var. Localar bugün kombine biletlerle beraber kulüplerin en büyük gelir kapısı. Ticari anlamda da görüntü anlamında da Samsunspor harika bir stada kavuşacak."

Tutu, stadın isim haklarının satılması konusunda da çalışmalar yürütüldüğünü sözlerine ekledi.