Samsun FIFA'ya gidiyor

Samsun FIFA'ya gidiyor
Yabancı futbolcuların alacaklarının ödenmemesi nedeniyle FIFA'da 12 dosyası bulunan Samsunspor, kötü imajını değiştirmek için FIFA'ya gidiyor.

Samsunspor Kulübü Başkan Yardımcısı Rüştü Araboğlu, AA muhabirine, Samsunspor'un yabancı oyuncuların alacakları konusunda FIFA'da 12 dosyasının bulunduğunu söyledi.

Kulüp Başkanı Erkut Tutu'nun talimatıyla FIFA'ya Samsunspor'u anlatmak için randevu talebinde bulunduklarını belirten Araboğlu, başvurudan iki gün sonra FIFA'nın kendilerine randevu verdiğini ifade etti.

Türkiye'den "itibar düzelmek için" FIFA'ya kimsenin gitmediğine dikkati çeken Araboğlu, "İlk defa bizim gibi bir kulüp, FIFA gözündeki itibarını düzeltmek için görüşmeye gidiyor" dedi.

Araboğlu, Samsunspor'un yabancı oyuncuların alacakları konusunda özellikle FIFA nezdinde çok ciddi itibar kaybına uğradığını belirterek, "Biz artık bu imajımızın düzeltilmesi için FIFA'ya gidiyoruz" diye konuştu.

Oyuncularla her şeye rağmen anlaşmaya çalıştıklarını dile getiren Araboğlu, şunları kaydetti:

"Ama bunları yaparken FIFA'daki Samsunspor'a olan güven kaybını ortadan kaldırmak istiyoruz. FIFA'ya biz kendimizi anlatacağız. Kesinlikle 'bizi affedin, borçlarımızı öteleyin, futbolcularla konuşun, bize iyi davransınlar' gibi tek bir şey FIFA'dan istemiyoruz. Biz sadece kaybettiğimiz güveni ve itibarı sağlamaya çalışacağız. Bu kulübünün 1965'ten bu yana sürdürdüğü itibarı yeniden sağlamayı amaçlıyoruz."

Araboğlu, Samsunspor Kulüp Başkanı Erkut Tutu, Samsunspor Sportif Direktörü Coşkun Zeren ve kulüp avukatlarıyla görüşme için yarın İsviçre'nin Zürih kentine gideceklerini söyledi.