"Şampiyonluk insan sağlığından daha mı önemli?"

"Şampiyonluk insan sağlığından daha mı önemli?"
Türkiye Basketbol Ligi Spor Toto play-off final serisinde Pınar Karşıyaka ile mücadele eden Anadolu Efes'in genel menajeri Engin Özerhun, serinin 4. maçında yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Karşıyaka Spor Salonu'nda oynanan ve İzmir temsilcisinin 91-88 üstünlüğüyle sona eren karşılaşmada yaşananlarla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Özerhun, fazla seyircinin alınmasıyla oluşan izdihamda iki kişinin ölümden döndüğünü ve bunlardan birinin 4 yaşında bir çocuk olduğunu söyledi.

Fazla seyirci alındığı için eleştiri yaptıklarını ancak kendilerine "ağlamayın" dendiğine dikkati çeken Engin Özerhun, "Pınar Karşıyaka ile finalde yaptığımız son maçta 4 yaşında bir çocuk ölümden döndü. Bizim doktorumuz bu çocuğa müdahale etti. Susuzluktan ölüyordu. Doktorumuz çocuğun ailesine 'neden su vermediniz?' diye sorduğunda, aile sıkışıklıktan hareket edemediklerini söylemiş. Bu hangi şampiyonluğa değer? Şampiyonluk insan sağlığından daha mı önemli? Biz böyle şampiyon olmak istemiyoruz" diye konuştu.

Maçtan bir gün önce yetkilileri uyardığını ve yaşanacak olumsuz durumda sorumlu olacaklarını belirttiğini vurgulayan Özerhun, buna rağmen söylediklerinin dikkate alınmadığını ifade etti.

Pınar Karşıyaka'nın fazla seyirciyle oynamak istemesi halinde Halkapınar'da 8 bin kişilik salon olduğunu kaydeden Özerhun, "Bizim doktor tribüne çıkmasaydı 4 yaşındaki çocuk şimdi yaşamıyordu. Çocuğun ilk pozisyonda nabzı durmuş. O çocuğun annesi babası ağlamayacak mıydı? Çocuğun fenalaşmasının nedeni fazla seyirci alınmasından kaynaklanıyor. Bizi de yerimizden çıkardılar" şeklinde konuştu.

"Mahalle maçı yönetemeyecek hakemler"

Maçın hakemleri Mehmet Keseratar, Zafer Yılmaz, Yener Yılmaz'ı da eleştiren Engin Özerhun, "Mahalle maçı yönetemeyecek hakemler, Türkiye Ligi'nde maç yönetiyor" ifadesini kullandı.

Özerhun, hakemlerin maç içinde birçok hata yaptığını öne sürerek, "Janning'e iki hücum faul çaldılar ve bu oyuncunun nizami basketini vermediler. Birkan Batuk'un ayağı çizgiye basmıyor ama 3 sayılık basketi verilmiyor. Birkan'ın ayağının çizgiye değmediğini herkes gördü. Perperoglou'na yapılan faulün tekrarının verilmemesi manidar. Yaşanan bu hakem hataları sonrası '16 sayıdan maçı nasıl verdiniz? demek hayret bir şey" diye konuştu.

Özerhun, bu hataları görmeyen hakemlerin "pardon" deyip, hakemliği bırakması gerektiğini dile getirerek, "Kasıtları yoksa 'pardon, yapamıyoruz' demeleri gerekiyor. İzmir'de dediklerini yaptıramıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

"Hakemlerin tarafsız olduğuna inanmak güç" diyen Engin Özerhun, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu hakemler olmamalı. Bunlar olmasaydı biz 3-1 önde olurduk. Sadece ve sadece hakemler yüzünden bu durumdayız. Bunların bir daha karşımıza çıkmasını istemiyoruz. Gerekirse parasını biz verelim, yabancı hakem gelsin. Bunların, hatanın ötesinde bir şey olduğunu söylüyoruz."