Şampiyonlar Ligi'nde tartışılacak değişiklik!

Şampiyonlar Ligi'nde tartışılacak değişiklik!
UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, Şampiyonlar Ligi kura çekiminde 1. torbada yer alan takımların belirlenmesinde bazı değişikliklere gitmeyi planladıklarını söyledi.
İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, Londra'da yaptığı açıklamada Infantino, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1. torbadaki takımların belirlenmesinde bazı değişikliklere gidilebileceğini ve 1. torbada yer alacak 8 takımın, bir önceki sezonda kupayı kazanan takım ile ülke sıralamasına göre ilk 7 sırada yer alan liglerin şampiyonlarından oluşabileceğini ifade etti.

Infantino, yeni sistemi gelecek sezondan itibaren uygulanmayı planladıklarını, ancak yapılacak değişikliği UEFA Yürütme Kurulu'nun onaylaması gerektiğini söyledi.

Bu sisteme göre, UEFA'nın ülke sıralamasında ilk 7 sırada bulunan liglerin şampiyonları ve bir önceki sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu 1. torbada yer alacak. Eğer, UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu, UEFA sıralamasında ilk 7 sırada bulunan ülke takımlarından biriyse 8. sıradaki ülkenin şampiyonu da 1. torbada yer alabilecek.

Bu öneri, aralık ayındaki yürütme kurulu toplantısında görüşülecek.