"Şampiyon biz olacağız"

Video yükleniyor...

Galatasaray Liv Hospital Coach'u Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker yenilgisini Lig TV'ye değerlendirdi. Ergin Ataman, şampiyonluğunu kaybetmediklerini söylerken, seri bizim sahamıza taşındı. Ancak bu arada yaşananlar ortada" dedi.

3-2 geride olduklarını söyleyen Ataman, "Bugün iyi oynayamadık. Yine iyi oynayarak kendi sahamızdaki maçı kazanıp önce seriyi eşitleyeceğiz, ardından son maçı da kazanarak şampiyon olacağız" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 5. maçında Fenerbahçe Ülker'e 76-63 yenildikleri maçta rakiplerinin özellikle ilk yarıda tempolu, agresif ve iyi savunma yaparak, hücum düzenlerini bozduğunu söyledi.

Ataman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Fenerbahçe Ülkerli oyuncuları kutluyorum. Özellikle ilk devre tempolu, agresif ve iyi savunma yaparak, hücum düzenimizi bozdular. Hücumda düşük yüzdelerle atış yaptığımız için maç, onların istediği gibi gelişti. İç saha avantajını agresif bir savunmayla iyi değerlendirdiler. İkinci devrede ise yeniden oyunu istediğimiz şekle çevirdik. Farkı, 10 sayıya kadar indirdik" diye konuştu.

Karşılaşmada teknik faul aldığı pozisyonda müsabaka hakemine küfür etmediğini belirten deneyimli başantrenör, "Teknik faul aldığım pozisyonda hakeme küfretmedim. Kendisi istiyorsa ne dediğimi söyleyebilir. Küfretmek benim tarzım değil. Yaklaşık 16-17 yıldır başantrenörlük yapıyorum. Hiçbir hakeme küfür etmedim" ifadesini kullandı.

- "Mahmut Uslu, küfretti"

Ergin Ataman, karşılaşma sonrasında Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'nun kendisine küfrettiğini öne sürdü.

Ülker Sports Arena'da basketbol oynamaya uygun bir ortamın bulunmadığını aktaran Ataman, şöyle devam etti:

"Sahada basketbol oynamaya elverişli bir ortam olmadığını herkes gördü. Maçın 1. dakikasından 40. dakikasına kadar ne anamız, ne avradımız ne de çoluk çocuğumuz kaldı. Tabii ki holigan ve fanatik taraftarların bunu yapmalarına engel olamıyorsunuz. Ancak beni en çok üzen, geçmişte birlikte çalıştığım, Fenerbahçe yöneticisi Mahmut Uslu'nun pantolununu indirip, küfretmesi oldu. Gerekli şeyleri zaten hukuki yoldan başlattık."

Ataman, Ülker'i bünyesinde bulunduran Yıldız Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'e seslenerek, şöyle konuştu:

"Burada Ülker için bir şey söylemek istiyorum. Geçmişte Ülker'de 3 yıl gururla çalıştım. Müzesine 2 Türkiye Kupası, 2 de Cumhurbaşkanlığı Kupası koydum. Ülker, Türkiye'nin ve dünyanın en saygın müesseselerinden bir tanesi. Başında da çok saygı duyduğum, beyefendi, mütevazı, çocukların sporu sevmesi için yatırım yapan Murat Ülker var. Buradan sevgili büyüğüme sesleniyorum. Buna nasıl müsaade ediyorsunuz. Böyle bir ortamda spor yapılmasına, basketbol oynanmasına ve bu insanların bunları yapmasına nasıl müsaade ediyorsunuz."

- "Kendimle yaptıklarımla ve Türk Milli Takımı'nı çalıştırmaktan gurur duyuyorum"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kendilerinin istememesi durumunda Ataman'ın A Milli Takım'ın başında kalamayacağı yönündeki açıklamalarına da değinen tecrübeli teknik adam, şunları kaydetti:

"Türk'üm ve Türk Milli Takımı Başantrenörlüğünü hiçbir şartım olmadan, kayıtsız şartsız, Türk milletine ve ülkeme hizmet etmek için kabul ettim. Bugüne kadar hem Türk takımlarında hem de Avrupa takımlarından sayısız başarım var. Kendimle yaptıklarımla ve Türk Milli Takımı'nı çalıştırmakla gurur duyuyorum. Play-off serisinin bittiğinin ertesinde milli takım kadrosunu açıklayacağım. Burada acı olan taraf, böylesine bir gerginliğin içine Türk Basketbol Milli Takımı'nın alet edilmesi."

Aziz Yıldırım ile ilgili hukuki işlemleri başlattıklarını belirten Ergin Ataman, "Türkiye, bir hukuk devleti. Türkiye Cumhuriyeti'ni Aziz Yıldırım değil, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türk sporunu da Gençlik ve Spor Bakanımız ve federasyonlar yönetiyor. Bunun kararını onlar verir. Kendi fikridir, fikirlere saygı duymamak olmaz. Fikirlerine saygılıyım ama söylemlerine saygı duymuyorum. Onun için de gereken hukuki işlemleri başlattık. Bundan sonra hukuk yoluyla mücadele edeceğiz" ifadesini kullandı.

- "Şampiyon yine biz olacağız"

Ataman, 3-2 geride bulunmalarına rağmen seri sonunda şampiyon olacaklarını iddia ederek, "Seri başladığından beri söylediğim şeyi tekrar söyleyeceğim. Benim ortamı gerdiğimi dile getiriyorlar. Şu anda 3-2 gerideyiz. Pazartesi günü 3-3 yapacağız. Ondan sonra şampiyon yine biz olacağız. Türkiye'de iddialı olmak, basketbola bu kadar sevgiyle bağlı olmak suçsa o zaman hukuk da bunun kararını verecektir. Şu anda Fenerbahçe'de oynayan, onlarla çalışmaktan mutlu olduğum ve milli takımda çalışacağım isimler var. Hepsinin de gözlerinden öpüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Sarı-kırmızılı takımın deneyimli oyuncusu Sinan Güler ise "Maçın başından itibaren Fenerbahçe temposunu kabul ettirdi ve haklı bir galibiyet aldı" dedi.

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic'in cezası nedeniyle basın toplantısına katılan yardımcı antrenörü Jose Maria Izquierdo Ibanez, oyuncularını kutladı. Sahada çok güzel bir basketbol atmosferi olduğunu belirten ve bunun için taraftarlara teşekkür eden Ibanez, verdiği kararlarla ilgili bir soru üzerine, "Kenarda ben yer aldım ama her zaman Obradovic patrondur" diye konuştu.

Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Bo McCalebb de kendi açılarından güzel bir maç oynandığına değinerek, "Şu anda avantajı ele aldık. Şampiyonluğa bir maçımız kaldı" dedi.