Sahada 6 yabancı!

Sahada 6 yabancı!
UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk maçında deplasmanda Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımına konuk olan Trabzonspor'da, teknik direktör Vahid Halilhodziç, kadroya aldığı 7 yabancı oyuncusundan, 6'sını ilk 11'de oynattı.

Metalist Kharkiv karşısına çıkan bordo-mavililerde, Carl Medjani, Essaid Belkalem, Avraam Papadopoulos, Kevin Constant, Majeed Waris ve Oscar Cardozo ilk 11'de sahaya çıkan yabancı oyuncular olurken, Mustapha Yatabere yedek kulübesinde oturdu. Karadeniz ekibinde, sakatlığı nedeniyle yabancı oyunculardan sadece Jose Bosingwa, maç kadrosunda yer almadı.

Ligin ilk haftasındaki Kayseri Erciyesspor maçında 3 yabancı, Fenerbahçe maçında ise 5 yabancı oyuncuyla sahaya çıkan bordo-mavililerde, teknik direktör Vahid Halilhdoziç, bu kez UEFA Avrupa Ligi'nde yabancı kontenjanının olmaması nedeniyle maçta 6 oyuncusuna görev verdi.

Teknik direktör Halilhodziç, ilk 11'de, Fenerbahçe maçından farklı olarak Fatih Atik'in yerine Sefa Yılmaz'ı, Yatabare'nin yerine de Cardozo'yu tercih etti.

- Papadopoulos ilk kez sahada

Trabzonspor'un Yunan oyuncusu Papadopoulos, bordo-mavili takım forması altında ilk maçına çıktı.

Fenerbahçe maçında ilk kez maç kadrosuna giren ancak yabancı oyuncu kontenjanına takılan tecrübeli oyuncu, Metalist Kharkiv maçıyla yeni takımında formayla buluştu.

Papadopoulos, savunmanın ortasında Mustafa Yumlu'nun yokluğunda Cezayirli oyuncu Belkalem ile görev yaptı. Fenerbahçe maçında stoperde oynayan Mustafa Akbaş ise kadroda yer almadı.

- Cardozo formasını aldı

Trabzonspor'da Paraguaylı oyuncu Oscar Cardozo, sakatlığının sona ermesinin ardından formasına kavuştu.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda deplasmanda Rostov ile oynanan karşılaşmada  sakatlanan ve ligde ilk iki hafta forma giyemeyen Cardozo, iki maç aradan sonra forma giydi.

Teknik direktör Halilhdoziç, Cardozo'yu sahaya sürürken, Fenerbahçe maçında ilk 11'de görev verdiği Yatabare'yi yedek soyundurdu.

- Arena Lviv Stadı, Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapmıştı

Karşılaşma Ukrayna'nın doğusunda yaşanan olaylar nedeniyle batıda, Lviv kentinde oynandı.

Polonya ile Ukrayna'nın ortaklaşa düzenlediği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kullanılan 8 stattan biri olan Arena Lviv, maça ev sahipliği yaptı.

2011 yılında tamamlanan ve 35 bin seyirci kapasitesi olan statta yaklaşık 5 bin dolayında Ukraynalı taraftar karşılaşmayı izledi. Bordo-mavili takımı da yaklaşık 50 kişilik taraftar grubu yalnız bırakmadı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve bazı yönetim kurulu üyeleri de karşılaşmayı izledi.

- Metalist Kharkiv'de önemli eksikler

Metalist Kharkiv'de takımın 3 önemli oyuncu sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi.

Ukrayna temsilcisinde Edman, Chaco Torres ve Ayila Yusuf sakatlıkları nedeniyle Trabzonspor karşısında görev alamadı.

Metalis Kharkiv'de Trabzonspor'un eski oyuncusu Jaja ilk 11'de sahaya çıktı. Bordo-mavili takımda 2010-2011 sezonunda forma giyen Brezilyalı oyuncu, eski takım arkadaşlarıyla hasret giderdi.

Jaja, Kayserispor'da oynadığı Trabzonspor'un oyuncuları Sefa Yılmaz ve Salih Dursun ile maç öncesi bir süre sohbet etti.

- Göğüs reklamıyla ilk kez

Bu sezon geride kalan maçlarda göğüs reklamı bulunmayan formalarla sahada yer alan Trabzonspor, bu eksiğini giderdi.

Bordo-mavili kulüp, Türk Hava Yolları (THY) ile Avrupa kupası maçları için salı günü anlaşmıştı. Trabzonsporlu oyuncular, "Turkish Airlines" yazısı yer alan formalarıyla mücadele etti.

- Metalist Kharkiv'den yemek

Maç öncesi  Metalist Kharkiv Kulübü tarafından, bordo-mavili kulübün yönetim kurulu ve UEFA temsilcine yemek verildi.

Yemeğe yönetim kurulu üyesi Ömer Demir, Genel Müdür Yardımcısı Osman Aydın ve Dış İlişkiler Müdürü Fatih Şahinoğlu, UEFA Temsilcisi Jaroslav Dudl, Metalist Kharkiv Kulübü Başkan Yardımcısı Vladimir Karpenko ve kulüp yetkilileri katıldı.

Yemekte kulüp yetkilileri birbirine başarı diledi, maç anısına hediye sundu.

Ukrayna temsilcisi, resmi internet sitesinde Trabzonspor Kulübü'nün tanıtımını yaptı. Sitede, Trabzonspor'un, 3 Temmuz sürecinin yaşandığı 2010-2011 sezonu da dahil edilerek 7 şampiyonluk yaşadığı belirtildi.

Hayatını kaybeden Ukraynalı eski futbolcu Andre Gusin için karşılaşma öncesi saygı duruşunda bulunuldu. Ukraynalı taraftarlar, maç başında ülkelerinin milli marşlarını söylediler.