Sağlam'dan Kasımpaşa iddialarına yanıt

Sağlam'dan Kasımpaşa iddialarına yanıt
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Kasımpaşa ile en ufak bir görüşmesinin olmadığını söyledi.

Sağlam, Gaziantep'teki özel bir üniversitede düzenlenen söyleşide, futbolculuk ve teknik direktörlük yaşantısına ilişkin bilgiler verdi.

Daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplandıran Sağlam, son dönemlerde bazı kulüplerle adının anılmasıyla ilgili şöyle konuştu:

"Adımız bir süredir Kasımpaşa ile anılıyor. Kasımpaşa'da çok sevdiğim ve saydığım bir arkadaşımız vardı. O ayrıldıktan sonra bu söylentiler daha fazla dile getirilir oldu. Şunu çok açık ve net şekilde dile getirmek istiyorum Kasımpaşa ile ilgili en ufak bir görüşmemiz olmamıştır. Sezon sonuna kadar da açıkçası bir takımla çalışmayı düşünmüyorum. Bu süreçte kendimi geliştirmek ve bir süredir ihmal ettiğim ailemle zaman geçirmek istiyorum."

Sağlam, sezon sonunda kendisini ifade edebileceği takımla tecrübelerini paylaşabileceğini dile getirdi.

"Yurtdışında takım çalıştırmayı düşünüyorum"
Yurtdışında bir takımda görev alıp almayacağı şeklindeki soru üzerine Sağlam, "Yurtdışında bir takım çalıştırmayı düşünüyorum, bu konuda arkadaşlarımız da görüşmeler yapıyor. Yurtdışına çıktığınız zaman, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edebilmek, Türk futbolunu onlara anlatabilmek adına güzel bir fırsatı yakalamak lazım. Bu fırsat olduğu zaman da iyi değerlendirmek gerekiyor. İnşallah böyle bir fırsat oluşursa çalışıp, başarılı olmayı çok istiyorum" diye konuştu.

"Beşiktaş favori"
Sağlam, Beşiktaş'ın Club Brugge karşısında tur şansının devam etiğini vurguladı.

Beşiktaş'ın bu sene iyi bir performans ortaya koyduğunu belirten Sağlam, "Bence yarınki maçın kesinlikle favorisi Beşiktaş. Futbol şansı yanında olur, kardeşlerimiz verilen görevi yerine getirir ve hocamız da inşallah futbolcuları doğru yönlendirirse ülkemizin çok ihtiyaç duyduğu başarılara Beşiktaş bir yenisini daha ekler" diye konuştu.

"Kariyerim sekteye uğradı"
Süper Lig'de 136 golü olduğunu hatırlatan Sağlam, insanların da bu nedenle kendisini golcü kimliğiyle tanıdığını vurguladı.

John Toshack'ın, Beşiktaş'a göreve geldiğinde kendisinin mevkisiyle ilgili bazı değişikliğe gittiğini anlatan Sağlam, şunları kaydetti:

"Toshack, geldiği gün bana 'seni stoper olarak düşünüyorum' dedi. Senede Avrupa müsabakaları dahil 25 gol ortalamasıyla oynayan biri olarak şaşırdım ama kabul ettim. Toshack ile 2 yıl geri mevkide oynadım. Arada mağlupken 'hadi santrfora geç' derdi. Teknik direktör Toshack ile 2 senenin bana çok zararı oldu. Çünkü o dönemde milli takımda devamlı oynayan bir oyuncuydum, bunndan dolayı kariyerim sekteye uğradı. 200 gol barajına en yakın oyunculardan birisiydim. Bu iki yılda sadece 9 gol atabildim. Her maçta bana 'yine gol atamadın' diyorlardı. İyi tarafı da oldu, sabretmeyi öğrendim."