"Sağlam'a yapılan büyük ayıp"

"Sağlam'a yapılan büyük ayıp"
Bursaspor'un taraftar gruplarından Teksas'ın lideri Selim Kurtulan, dün akşam Eskişehirspor maçı ve sonrasında teknik direktör Ertuğrul Sağlam aleyhine tribünlerden yapılan "istifa" çağrısına ilişkin, "Tek kelimeyle ayıptır" dedi.

Kurtulan, yaptığı açıklamada, cezası nedeniyle maçları tribünlerden izleyemediğini ancak Bursaspor'u televizyon ekranlarından da olsa yakından takip ettiğini söyledi.

Fenerbahçe'nin bile 170 milyon avroluk bütçeyle kurulan bir takım olmasına karşın ligde istediği sonuçları alamadığını belirten Kurtulan, "Hiç yenilmeyen bir takımı desteklemek istiyorlarsa o zaman Real Madrid'i, Barcelona'yı tutsunlar" ifadesini kullandı.

Kurtulan, her teknik adam gibi Sağlam'ın da hata yapabildiğini ancak 6 haftalık sürece bakılarak geçmişi başarılarla dolu bir teknik adamı bu denli ağır bir şekilde eleştirmenin Bursaspor taraftarlarına yakışmadığını vurguladı.

Bursaspor'un Sağlam döneminde ligde şampiyon olduğunu ve Avrupa kupalarına katıldığını hatırlatan Kurtulan, şöyle konuştu:

"Ertuğrul Sağlam'a yönelik 'istifa' tezahüratları tek kelimeyle ayıptır. Tribünlerde maalesef sanki Bursaspor'un başarısını istemeyen gruplar oluştu. 'Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır' derler. Şampiyonluğun, art arda Avrupa kupalarına gitmenin hiç hatırı yok mu? Bursaspor bu sezon bir anlamda yeniden kuruldu. Neredeyse tüm oyuncular ilk kez yan yana oynuyor. Takımın oturması, iyi futbol oynaması ve bunu sonuca yansıtması için zamana ihtiyacı var. Taraftarlar sabırlı olmalı ve takımı desteklemeli. İstifa tezahüratlarına çok üzüldüm ve sinirlendim. Bursaspor taraftarı bu kadar vefasız olamaz. Protesto elbette olacaktır ancak bu, canlı yayınlanan bir maçta olmamalı. Kol kırılır yen içinde kalır. Ertuğrul hoca, basın toplantısında Bursaspor'un kendisinden önceki son 10 yılda yaşadığı başarısızlıklarını dile getirdi. Bence eksik söyledi. Ondan önce sadece İntertoto Kupası'nda elde ettiğimiz bir başarı vardı, bir de 1974-1975 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek final başarısı vardı."

Bursasporlu Kadın Taraftarlar Derneği Başkanı Hatice Temel de Sağlam'a yönelik "istifa" tezahüratlarını anlamakta güçlük çektiğini anlattı.

Temel, "Ertuğrul Sağlam'a yönelik tepkilere çok üzüldüm. Bursaspor taraftarlarına yakışmadı" değerlendirmesinde bulundu.