İtalyan medyasına göre Çinliler Milan'ı satın alıyor!

İtalyan medyasına göre Çinliler Milan'ı satın alıyor!
Serie A takımlarından Milan’ın çoğunluk hisselerinin Çinli iş adamları tarafından alınacağı haberleri, ülkede spor basınının bir numaralı gündemi oldu.

Corriere dello Sport gazetesinin haberine göre Milan’ın sahibi iş adamı ve Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin, dün gece uzun süren pazarlıkların ardından kırmızı-siyahlı kulübü, Çinli iş adamlarına 700 milyon avroya vermeye ikna olduğu belirtildi.

Haberde, Milan’ı satın alacaklar arasında Alibaba Grubu’nun sahibi Jack Ma, Robin Li gibi Çinli milyarderlerin isimlerinin geçtiği, kesinlik kazanan tek şeyin Milan’ın Çinlilere satılacağı olduğu ifade edildi. Kulübün çoğunluk hissesinin satışı için gelecek haftanın hayati olduğunun altı çizilirken, Milan’ı devir teslim için gerekli imzanın haziran ayı sonunda atılabileceği kaydedildi.

Milanofinanza isimli internet sitesi de Çinlilerin, Milan için 1,2 milyar avro harcamaya hazır olduğunu yazdı.

İtalyan basınındaki haberlere karşın, Berlusconi’nin Milan hisselerini tutan Fininvest Holding’ten herhangi bir yorumda bulunulmadı. Alibaba Grubu’nun Avrupa temsilciliğinden yapılan benzer açıklamada da, "Satış haberlerine karşın yorum yok" denildi.

Berlusconi, daha önce yaptığı açıklamada, Milan'ı büyük kulüpler arasında tutmak için satacağını söylemişti. Milan, kulübün başına 1986 yılında geçen Berlusconi’nin başkanlığında yapılan yatırımlar ve transferlerle ayağa kalkmış ve 30 yıllık sürede İtalya’nın Avrupa kupalarındaki en başarılı temsilcisi konumuna yükselmişti.

"Sağcı Berlusconi, komünist oldu"
Diğer yandan Berlusconi’nin, Milan’ı Çinli iş adamlarına satacağı söylentileri sosyal medyada farklı şekilde alay konusu haline geldi.

İtalya’da son 25 yılda merkez sağ partisi Forza Italia (İtalya ileri) ile girdiği birçok seçimi kazanarak, en uzun süre başbakanlık koltuğunda oturan isim olan Berlusconi’nin, seçim kampanyalarında komünistlere çok yüklendiği hatırlatıldı. Berlusconi'nin çok sevdiği kulübünü komünist yapıdaki Çin’den çıkan iş adamlarına satacak olmasına dikkati çekilerek "Sağcı Berlusconi, komünist oldu" yorumları yapıldı.

Sosyal medyada, Silvio Berlusconi ile Çin’in efsane lideri Mao Zedong’un fotoğraflarının fotomontajlanmış görselleri de haberlerin ardından en çok paylaşılan görseller arasına girdi.

Aşağıdakilerin hangisi ilginizi çekiyor?

İtalya Serie A

Serie A özetleri

İtalya Serie A puan durumu