Sağ bek adayları belli!

Video yükleniyor...

Galatasaray'da transfer gündeminin ilk sırasında savunmanın sağına yapılacak takviye var.

Avusturya Kampı'nda Veysel Sarı ve Hamit Altıntop'u savunmanın sağında oynatan Cesare Prandelli'nin özellikle Rapid Wien maçındaki savunma hatalarının ardından yönetimden transferde acele edilmesini istediği öğrenildi. Sarı-Kırmızılı yönetim ise Tarık Çamdal ve Şener Özbayraklı üzerindeki temaslarını sürdürüyor. Eskişehirspor ile Bursaspor'a oyuncu ve bir miktar bonservis bedeli öneren Sarı-Kırmızılılar iki kulübün de yanıtını bekliyor.

Yurtiçi transferinde yoğunluk sağ bek üzerinde sürerken dış basında Galatasaray'ın Kosta Rikalı yıldız Kosta Rikalı Joel Campbell'ı gündemine aldığı iddia edildi. 2011'de Arsenal'e kiralanan ve ardından Lorient, Real Betis ve Olympiacos'a kiralanan 22 yaşındaki oyuncu, 2014 Dünya Kupası'ndaki performansıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Sarı-Kırmızılılar'da Prandelli tarafından kadroda düşünülmeyen oyuncular da kendilerine kulüp arıyor. Avusturya Kampı'na götürülmeyen ve Florya Metin Oktay Tesisleri'nde antrenman yapan Sabri Sarıoğlu, Gökhan Zan, Engin Baytar ve Yiğit Gökoğlan arayışlarını sürdürüyor.

Sözleşmesi sona eren Ceyhun Gülselam, Hannover 96'ya imza atarken Sercan Yıldırım da Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Balıkesirspor ile anlaşmaya vardı. Gökhan Zan'ın ise Gaziantepspor ile yaptığı görüşmelerin olumlu ilerlediği öğrenildi. Tecrübeli oyuncunun birkaç gün içinde Gaziantepspor'a imza atması bekleniyor. Sabri Sarıoğlu, Engin Baytar ve Yiğit Gökoğlan ise Anadolu kulüpleriyle temaslarını sürdürüyor. Emmanuel Eboue, Dany ve Lucas Ontivero için ise görüşmeler sürüyor.

İlk yurtdışı kampının ardından Prandelli yönetime yeni bir rapor daha sunacak. İtalyan teknik adan kamp kadrosunda yer alan oyunculardan gelecek sezon takımda düşünmediği isimleri de yönetime bildirecek. Prandelli'nin bazı genç isimleri tecrübe kazanması için kiralık olarak gönderilmelerini isteyebileceği kaydedildi.

Pazar günü oynanacak Honved maçının ardından Macaristan'dan İstanbul'a dönecek olan Sarı-Kırmızılılar'da teknik direktör Cesare Prandelli, Belçika'da yapılacak 2. etap yurtdışı kampına yeni sezondaki oyuncu kadrosuyla gitmeyi planlıyor. İtalyan teknik adamın İstanbul'da yönetimle yapacağı görüşmenin ardından kadroyu 25-26 kişi indireceği öğrenildi.