Gönüllerin de yıldızları!

Video yükleniyor...

Futbol herkesin oyunu, tüm insanlığın… Ver her takıma bir rakip lazım.

Farklı hayat koşulları ve bazı beden ve zihinsel rahatsızlıklara rağmen hayata tutunmaya çalışan insanların kurdukları takımlar, kendi şehirlerinde ve ülkelerinde birbirleriyle bir futbol maçının 90 dakikasını paylaşırken, tanışıyor, kaynaşıyor ve destek oluyorlar.

Sonunda ülkelerin sınırlarını aşıp kendi dünya şampiyonaları için bir araya geliyorlar. Küçük bütçelerle dünyanın bir başka ülkesinde bir turnuvaya katılmak ise oldukça zor. Ama en azından çalabilecekleri kapılar var.

Danimarka Evsizler milli takımı, 2014’ün ekim ayında Şili’de düzenlenecek olan Evsizler Dünya Fubol şampiyonasına gitmek için bir süredir bağış topluyordu. Kapılar çalındı, paralar toplandı ancak hala eksik bir miktar vardı. Takımın gönüllülerinden Frits Ahlstrøm, Danimarka milli takim oyuncularindan, eski Liverpool’lu Daniel Agger’i aradı ve 2600 euroya daha ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Agger’in cevabı kısa ve net oldu; hemen gönderiyorum.

İsveç’te ise Öğrenme Güçlüğü Çekenler milli takımı, Brezilya’daki dünya şampiyonasına gitmek için bağış arayışındaydı. Takımın yardımcı antrenörü Stefan Jonsson, Zlatan İbrahimoviç’i arayarak, bir forma bağışlamasını rica etti. Formayı açık arttırmada satıp yol parası için kumbaraya koyacaklardı.

İbrahimoviç, Jonsson’un sorusuna soru ile karşılık verdi;  “O formayı kaç paraya satacaksınız ki? Yol paranız ne kadar?”

Öğrenme güçlüğü çekenler milli takımının 37bin 500 euro tutan yolculuk bedeli birkaç saat sonra hesaplarındaydı.

Agger sayesinde Danimarka evsizler milli takımı ve  İbrahimoviç’in desteği ile de İsveç öğrenme güçlüğü çekenler milli takımı, dünya şampiyonalarına gidiyorlar.