RVP'nin isyanı! Golde faul var mı?

RVP'nin isyanı! Golde faul var mı?
Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldız golcüsü Robin van Persie, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunanistan'ın Atromitos takımını deplasmanda 1-0 yendikleri maçta, tur kapısının sonuna kadar açıldığını söyledi.

Karşılaşma sonrasında yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Van Persie, Avrupa kupalarında deplasmanda atılan golün avantajından bahsederek, şunları kaydetti:

"İyi bir skor aldık. Turu geçme adına kapı sonuna kadar açıldı. Bizim için 0-0 bile çok iyi sonuçtu ama deplasmanda 1 gol atmak Avrupa kupalarında her zaman çok önemli olmuştur. Bizim için harika bir sonuç. İkinci maçta sahamızda taraftarlarımızın vereceği desteği düşününce bu skor çok daha anlamlı oluyor. Durum iyi gözükse de yolun yarısındayız. İkinci maç bizi bekliyor. Hala kat edilmesi gereken bir diğer yarısı var."

Karşılaşmanın ortada geçtiğini anlatan Hollandalı futbolcu, "İlk yarıda 4-5 gol pozisyonu bulduk ama şanssızdık ve golü bulamadık. Maç ortada gidiyordu ve onlar da pozisyonlar yakaladı. Tehlikeli bir takım olduklarını söyleyebilirim. Bizim için gol yememek önemliydi. Maçın sonuna kadar gol umudunu taşıdık ve açıkçası biraz şanslıydık, golü bulduk" ifadelerini kullandı.

Robin van Persie, Atromitos yedek kulübesinin golde faul yaptığı şeklinde itirazlarının iletilmesi üzerine, "Vücudumu kullandım. Bazen omzunuzu akıllıca kullanmak gerekir, ben de bunu yaptım. Hakemin doğru bir karar verdiğine inanıyorum. Çünkü pozisyonda hiçbir şekilde faul yoktu. Gol, doğru karardı" diye konuştu.