"Ruhumuzu sınayacağız"

"Ruhumuzu sınayacağız"
Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 13. hafta maçında yarın Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 21.00'de başlayacak.

Ligde 2 galibiyet, 10 mağlubiyetle grubunda son sırada yer alan ve gruptan çıkma şansı bulunmayan Anadolu Efes, Olympiakos karşısında prestij mücadelesi verecek.

İki ekip arasında Atina'da oynanan ilk karşılaşmayı Anadolu Efes, 78-60 kaybetmişti.

Anadolu Efes, geçen hafta evinde Laboral Kutxa'ya 105-79 yenilirken, üçüncü sırada yer alan Olympiakos ise Unicaja Malaga'yı deplasmanda 80-63 mağlup etti.

Vaggelis Aggelou

Anadolu Efes Başantrenörü Vaggelis Aggelou, Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile yarın yapacakları THY Avrupa Ligi Top 16 turu 13. hafta maçında yarışmacı ruhlarını sınayacaklarını söyledi.

Aggelou, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, Olympiakos ile zorlu bir mücadeleye çıkacaklarını vurgulayarak, "Bu karşılaşmada rakibimizin oyun sisteminin yüzde 80'ini oluşturan ikili oyun ve hızlı hücum savunmaları gibi basketbol parametrelerindeki yarışmacı ruhumuzu sınayacağız. Bunu başarabileceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Lacivert-beyazlıların Sırp oyuncusu Dusko Savanovic ise bir üst tura çıkma şanslarının bulunmadığını hatırlatarak, "Bu maçın sonucu gruptaki durumumuzu belki etkileyemeyecek ama kendimizi geliştirmek ve Türkiye Ligi'ndeki play off maçlarımıza hazırlık anlamında bizim için çok önem taşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Savanovic, zor bir maçın kendilerini beklediğini kaydederek, "Olympiakos son iki yılın Avrupa şampiyonu olan ve kaliteli isimlerden oluşan iyi bir takım. Biz de Avrupa Ligi'nde her takım ile mücadele edebileceğimizi düşünüyoruz ve sahadan galibiyet ile ayrılan taraf olmak istiyoruz" şeklinde görüşlerini aktardı.