"Ronaldo: 1 - İbrahimovic: 0"

Video yükleniyor...

Futbolda 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off maçları Avrupa basınında geniş yer buldu.

Fransa basını, takımlarının deplasmanda Ukrayna'ya 2-0 yenilmesiyle ilgili olarak "Kiev'de kabus" başlığını kullandı. France Football'da yer alan haberde, bu mağlubiyetle Dünya Kupası umutlarının azaldığı belirtilirken, rövanş maçında baskı altında olacak Fransa Milli Takımı'nın 1994 yılından bu yana ilk kez büyük bir turnuvayı kaçırma ihtimaline vurgu yapıldı.

Ukrayna basınında ise elde edilen Fransa zaferinde, ilk golü atan Roman Zozulya başta olmak üzere, takımın uyum içerisindeki performansına değinilirken, finallere gitme yolunda ikinci bir 90 dakika daha olduğunun altı çizildi.

Ronaldo-İbrahimovic karşılaştırması

Portekiz ile İsveç arasındaki play-off mücadelesi ise iki ülke takımlarının performanslarından çok, yıldız futbolcular Cristiano Ronaldo ve Zlatan İbrahimovic'in karşılaştırılmasına sahne oldu.

Portekiz basını, Ronaldo ile İbrahimovic arasındaki düelloda, Portekizli yıldızın 1-0 öne geçtiğini ön plana çıkardı. Ronaldo'nun golüyle 1-0 galip gelen Portekiz Milli Takımı'nın, Brezilya'da Dünya Kupası için rezervasyon yaptırdığı da belirtildi. Portekiz'in A'bola Gazetesi "Ronaldo: 1 - İbrahimovic: 0" başlığını kullandı.

İsveç basınında ise yenilgiye rağmen Dünya Kupası yolunda umutların tükenmediği savunulurken, İbrahimovic'in rövanş maçı için taraftardan destek talebinde bulunduğu vurgulandı.

İzlanda'nın Dünya Kupası rüyası

İzlanda basını, takımlarının sahasında Hırvatistan ile 0-0 berabere kaldığı karşılaşmanın ardından savunma futboluna övgüler yağdırdı.

İzlanda'nın ikinci yarıda 10 kişi kalmasına rağmen harika bir iş çıkardığı belirtilirken, futbolcuların tur için umutlu ifadelerine yer verildi.

Hırvatistan cephesi ise 10 kişi kalan İzlanda'yı mağlup etmeyi başaramayan milli takımda futbolcuların isteksiz bir oyun sergilediğine dikkati çekti.

Alınan 0-0'lık beraberliği değerlendiren Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Niko Kovac, rakiplerinin istedikleri oyunu sahaya yansıtmalarına izin vermediğini kaydederken, seyircileri önünde oynayacakları rövanş maçında tur için iyimser olduklarını dile getirdi.

İzlanda Milli Takımı Teknik Direktörü Lars Lagerback ise özellikle ikinci yarıda yaptıkları defansın çok üst düzeyde olduğunu belirtirken, Hırvatistan'ın yenilemeyecek bir takım olmadığını söyledi.

"Yunanistan görevini yerine getirdi"

Yunanistan'ın Romanya'yı 3-1 mağlup ettiği karşılaşmada, Yunan basını takımlarının görevini yerine getirdiğini ve Dünya Kupası'na katılma yolunda önemli bir adım atıldığının altını çizdi.

Ülke basınında, Yunanistan'ın 3. kez finallerde mücadele etmesi için önünde son bir 90 dakika kaldığı belirtilirken, takımın beklenmedik şekilde etkileyici bir hücum futbolu sergilediği ve elemelerdeki en iyi futbolun oynandığı konusunda fikir birliğine varıldı.

Rumen basınında ise yenilginin sorumlusunun kadro tercihi ve yaptığı değişikliklerle teknik direktör Victor Piturca olduğu kaydedildi. Piturca'nın, Rumen Milli Takımı'nı karşılaşmaya iyi hazırlayamadığı ve bu mağlubiyetle Dünya Kupası şansının azaldığı belirtildi.