"Ronaldinho'yu alacağım demedim"

"Ronaldinho'yu alacağım demedim"
Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, "Fenerbahçe'ye yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Devletimizin gerekli tedbirleri alacağını biliyoruz ancak yaşanması hoş olmadı" dedi.

Bölükbaşı, kulübün resmi yayın organı Bursaspor TV'ye yaptığı açıklamada, Fenerbahçe otobüsüne gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrası Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarının bir hafta ertelendiğini hatırlattı.

Saldırıyı Türk futboluna bir darbe olarak değerlendirdiklerini dile getiren Bölükbaşı, şöyle devam etti:

"Futbol ailesi bu olaya tepki göstermek durumundaydı. Futbol, spor dostluk ve kardeşliktir. Tabii ki rekabet olacak. Bu konuda sporseverlerin daha sağduyulu düşünmesi gerektiğini düşünüyorum. Haksızlıklar olmayacak, adalet de tecelli edecek, vicdanlar rahat olacak. Bunun çözülmesi için futbol ailesi çalışıyor. Hatalar olacaktır, geçmişte de oldu, şimdi de oluyor. Bu konuda biraz daha sabırlı ve sakin olmalıyız. Fenerbahçe'ye yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Devletimizin gerekli tedbirleri alacağını biliyoruz ancak yaşanması hoş olmadı."

Bölükbaşı, Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ve kendisi dahil bazı kulüp başkanlarının dün İstanbul'daki toplantı sonrası Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerini ziyaret etmesinin sosyal medyada eleştirildiğini hatırlattı.

Bu eleştirilerin yanlış olduğunu vurgulayan Bölükbaşı, şunları kaydetti:

"Şampiyon olduğumuz sezon fair play ödülü ile ligi bitirdik. Bunu yapabiliyoruz. İnsani olarak ve futbol ailesinin içinde bulunduğumuz için Fenerbahçe Kulübünü ziyarete gittim. Bu olay üzerine sosyal medya üzerinde resmen bana küfürler edildi. Bana hakaret edenleri savcılığa vereceğim. Diyarbakır olaylarında minibüsün içindeydim. Ölüm tehlikesinin içindeydim. O dönemde tüm kulüp başkanları geçmiş olsun dileklerini bizlere iletti. Rahmetli Başkanımızın (İbrahim Yazıcı) cenaze törenine tüm başkanlar geldi. Bursa'ya gelen her kulübü karşılıyoruz, yönetim kurullarını yemeğe davet ediyoruz. Bunları yapıyoruz diye küfür mü yiyeceğiz? İnsanlık bu. Bağırıp çağırırsak sonuç ne olacak?"

"Şenol Güneş'in Bursaspor'un Alex Ferguson'u olmasını istiyorum"
Bölükbaşı, Büyükşehir Belediyesi tarafından inşasına devam edilen "Timsah Arena Stadyumu"nun haklarını aldıklarını, Vakıfköy Tesisleri'nin bulunduğu araziyi de 49 yıllığına kiraladıklarını anlatarak, ayrıca kulübe ve Türk sporuna tesis kazandırmak için Kendir Yaylası'na 5 yıldızlı otel ve sahaların bulunacağı bir tesis kuracaklarını belirtti.

Takımı bozmak istemediklerini, aksine gelecek sezonla ilgili önemli transferler yapmayı arzuladıklarını dile getiren Bölükbaşı, şöyle konuştu:

"Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçımızda taraftarımız Fernandao ve Josue'nin bonservisleriyle alınması için tezahüratta bulundu. Onlardan daha çok istiyorum. Çalışmalarımız devam ediyor. Takımı bozmak istemiyoruz. Fernandao ligin ikinci yarısında olmayabilirdi. Biz onu istiyoruz. Fernandao zaten Bursa'da Fernandao oldu. Onun Fenerbahçe veya Galatasaray ile görüştüğünü düşünmüyorum, görüştüyse de ayıp etmiştir. Josue ile ilgili bir yere kadar geldik. Bursaspor'un sokağa atılacak pası yok. Josue ve Fernandao'nun Bursaspor'da kalmasını istiyoruz. Josue de kalmayı çok istiyor. Artık yeni stadımızda oynayacağız. 45 bin seyirciyi çekmemiz lazım. 'Ronaldinho'yu alacağım' demedim. 'Batalla ne düşünür, şartları nedir?' dedim ama 'bunu aldım, alacağım' gibi şeyler söylemedim. Batalla maçlar oynanırken buradan gitti. 'Başkan'ı da hocayı da istemiyorum' dedi. Başkan da çok kötü olabilir, hoca da çok kötü olabilir. Sen Bursaspor'dan büyük değilsin. Şampiyon oyuncu, sevdiğim bir oyuncu ama bundan sonra Batalla'nın buraya gelmesi tutmaz. Şenol Güneş ile ilgili hiçbir sıkıntı yok. Bursaspor'a da yakıştı. Ben istikrardan yanayım. Onun Bursa'da Alex Ferguson olmasını istiyorum."
-reklam01-