Roma'nın değişmeye niyeti yok

Roma'nın değişmeye niyeti yok
Roma yeni teknik direkörü Luciano Spalletti ile çıktığı ilk maçta ligin dibinde yer alan Hellas Verona ile 1-1 berabere kaldı.

Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve hakem Davide Massa’nın yönettiği maçın ilk yarısı çoğunlukla Roma’nın kontrolünde geçti. İlk yarının son anlarında konuk ekip, kalesinde baskısını arttıran ve bir topu da direkten dönen sarı-kırmızılı başkent ekibi, aradığı golü 41. dakikada Belçikalı orta saha oyuncusu Radja Nainggolan’ın ayağından buldu. İlk yarı Roma’nın 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısında Roma girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremezken, 60. dakikada Leandro Castan ceza sahası içerisinde Hellas Verona’dan Pawel Wszolek’e faul yapınca hakem Massa, penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Giampaolo Pazzini, meşin yuvarlağı ağlara göndererek, beraberliği sağladı: 1-1.

Bu gol aynı zamanda maçın skorunu tayin etti. Son 3 lig maçında 3. beraberliğini alan Roma, puanını 35'e çıkardı ve lider Napoli’nin 9 puan gerisinde 5. sırada yer aldı.

Roma’da, hafta içinde görevine son verilen Fransız teknik adam Rudi Garcia’nın yerine, 7 sezon aradan sonra tekrar görev alan İtalyan teknik direktör Luciano Spalletti, ilk maçından 1 puan çıkarabildi.