Muhteşem maç Roma'nın! (ÖZET)

Video yükleniyor...

 İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 2. haftasının en önemli maçında Roma, Juventus'u 2-1 yendi.

Olimpiyat Stadı'ndan oynanan ve 60 bin taraftarın izlediği maçı hakem Nicola Rizzoli yönetti.

Karşılaşmanın ilk dakikaları ev sahibi Roma'nın baskısı ile geçilirken sarı-kırmızılı takım girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremedi.

23. dakikada Roma gole çok yaklaştı. Pjanic'in kaleyi cepheden gören açıdan ceza sahası çizgisi üzerinden çektiği şutta top direkten döndü. Mücadelenin lk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarının hemen başında baskısını arttıran Roma'nın Pjanic ve Dzeko ile yakaladığı pozisyonlarda kaleci Buffon gole izin vermedi.

61. dakikada Roma'nın, Juventus kalesini tam cepheden gören açıdan kazandığı serbest vuruşta topun başına gelen Miralem Pjanic, ev sahibi takımı 1-0 öne geçirdi.

Mücadelenin 77. dakikasında Juventus'ta Patrice Evra rakibi Iturbe yaptığı sert faul nedeniyle ikinci sarı kartı görerek takımını 10 kişi bıraktı. Faulün devamında sol kanattan gelişen Roma atağında Florenzi topu ortaladı. Boşnak golcü Edin Dzeko uzun boyunun da avantajıyla iyi yükselerek kafa vuruşuyla farkı 2'ye çıkardı: 2-0

87. dakikada ani gelişen konuk takım atağında Pereyra, Roma ceza sahasına girdikten sonra topu müsait durumdaki Paolo Dybala'ya çıkardı. Dybala, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda skoru 2-1'e getirdi.

90+2. dakikada Dybala'nın kullandığı serbest vuruşta Bonucci'nin kafa şutunda kaleci Szczesny topu güçlükle çelerek, Juventus'un eşitlik golünü atmasını engelledi.

Karşılaşma Roma'nın 2-1'lik üstünlüğüyle sona ererken, sarı-kırmızılılar puanını 4'e yükseltti.

Son 4 sezonun şampiyonu Juventus, geçen haftanın ardından bu haftayı da puansız kapatarak, tarihinde lige en kötü başlangıçlarından birini yaptı.

Bu arada, maçın 66. dakikasında Juventus'un yedek kalecisi Rubinho, yedek kulübesinde hakeme yönelik sözlerinden ötürü kırmızı kart gördü.

Maçta, güney kale arkası tribününde (Curva Sud) bulunan Romalı fanatik taraftarlar, Roma Valiliği'nin aldığı güvenlik önlemlerini protesto etmeleri sebebiyle her zamanın aksine takımlarını desteklemek için bu kez tezahüratta bulunmadı.

Roma'nın Boşnak golcüsü Edin Dzeko attığı gol ve maçtaki performansıyla Romalı taraftarlardan büyük alkış aldı.