Juve şampi...

Juve şampi...
İtalya Seri A'da lider Juventus yakın takipçisi Roma ile deplasmanda karşılaştı. Milli oyuncumuz Salih Uçan'ın forma giymediği maç 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

Şampiyonluk yarışını çok yakından ilgilendiren maçta lider Juventus, kendisini 9 puan geriden takip eden Roma'ya karşı kontrollü bir oyunla maça başladı. Ev sahibi Roma, karşılaşmanın ilk yarısında topa daha çok sahip olan taraf olsa da Juventus kalesinde etkili bir atak gerçekleştiremedi. Konuk ekip ise sahasında kabullendiği oyunda rakibini üzerine çekerek ataklar bulmaya çalıştı. Her iki takımda yakaladığı pozisyonları değerlediremeyince mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

Maçta ikinci yarı ilk yarıya oranla daha hareketli başladı. Roma kalesine üst üstte ataklar gerçekleştiren Juventus'u sertlikle durdurmayan çalışan Roma'da Yunan defans oyuncusu Vassilios Torosidias, karşılaşmanın 62. dakikasında çift sarı kartan kırmızı kart gördü ve oyundan atıldı. Pozisyon sonrasında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Arjantinli Carlos Tevez, yaklaşık 25 metreden kullandığı atışta topu ağlara göndererek Juventus'u deplasmanda 1-0 öne geçirdi. 10 kişi oynayan Roma'da antrenör Rudi Garcia kısa aralıklarla üç oyuncu değişikliği yaparak tüm riskleri aldı ve Juventus kalesine gol için yüklenmeye başladı. Mücadelenin 78. dakikasında ceza sahasının sağ tarafından kullandığı serbest vuruşta altı pasta iyi yükselen Keita, kafa vuruşuyla topu ağlarla göndererek skoru 1-1 yaptı ve Roma'yı tekrar maça ortak etti. Karşılaşmanın geride kalan dakikalarında başka gol olmayınca Juventus, Roma deplasmanından 1 puan'la dönmüş oldu.

Şampiyonluk yolunda oldukça büyük önem taşıyan maçta Roma'nın 9 puan önünde olan Juventus bu avantajını korudu ve bitime 13 hafta kala zirvedeki yerini sağlamlaştırarak, şampiyonluğun ilk iki hecesi olan Şampi'yi cebine koydu. Siyah beyazlılar 25 hafta sonunda puanını 58'e yükseltti. Roma ise 49. puanla ikinci sırada yer alıyor.