Çakır çaldı, Fiorentina turladı

Çakır çaldı, Fiorentina turladı
Avrupa Ligi son 16 turunda 1-1 rövanşında Roma'ya konuk olan Fiorentina, zorlu deplasmanda turu beklediğinden de kolay atladı:0-3

İlk yarıda bulduğu gollerle Roma'yı perişan eden Mor Menekşeler Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükseldi.

Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı, kariyerinde uluslararası alanda 100. maçına çıkan Türk hakem Cüneyt Çakır yönetti.

Maça fırtına gibi başlayan Fiorentina, 9. dakikada Rodriguez'in penaltı golüyle skor avantajını yakaladı. 18. dakikada kaleci Skourupski'nin büyük hatasını değerlendiren Alonso farkı ikiye çıkardı. 22. dakikada sahneye çıkan Jose Maria Basanta Roma'nın fişini çekti.

İkinci yarıda oyunu rölantiye alan Fiorentina güle oynaya bir üst tur biletini aldı.

Bu arada Cüneyt Çakır maçta bir penaltı kararı verirken, Adem Ljajic'i 88. dakikada çift sarıdan oyun dışına gönderdi.

Bu arada, karşılaşmada ilk yarının sonlarına doğru güney kale arkasında bulunan fanatik Roma taraftarlarının bulundukları bölümü boşalttıkları görüldü. Bu bölümdeki taraftarlar 75. dakikadan sonra yerlerine dönerek, takımlarını protesto etti.

Karşılaşma sonunda Roma tribünlerinde tansiyon düşmedi. Oyuncuları tribünün önüne çağıran taraftarların tepkisi bir süre devam etti. Takımın ikinci kaptanı De Rossi öncülüğünde güney kale arkasına giden oyuncularla taraftarlar bir süre burada görüştü.