Robin van Persie'den 12. adama flaş çağrı

Video yükleniyor...

Basın toplantısında gazetecilerle birlikte teknik direktör Advocaat'ı dinleyen Robin van Persie'ye sorusu olup olmadığının sorulması üzerine Hollandalı futbolcu, "Yarın oynayacak mıyım?" şeklinde esprili bir yanıt verdi.

Deneyimli futbolcu, uçak yolculuğunun nasıl geçtiğiyle ilgili soru üzerine, "Aslında tercümanımız Deniz söyleyene kadar neler olduğunun farkında değildim, dizi izliyordum. Ben dizi izlemeye devam ederken uçak inişe geçmişti, o sırada öğrendim neler olduğunu. Sabah saat 08.00'den bu yana yoldayız ama iyiyiz." ifadelerini kullandı.

Robin van Persie, İngiltere kariyeriyle ilgili bir soru üzerine, "8 yıl Arsenal'de, 3 yıl Manchester United'da oynadım. Çocuklarım burada doğdu. Hala onlarla İngilizce konuşuyoruz. Buraya geldiğimde 20 yaşındaydım, gençtim. Burada olgunlaştım. Burada geçirdiğim zamandan dolayı gurur duyuyorum. İngilizlerin yaşam anlayışını çok seviyorum." yanıtını verdi.

Manchester United maçında neler hissedeceğiyle ilgili soruya 33 yaşındaki futbolcu, şöyle cevap verdi:

"Yarın aslında iyi bir dengeyi bulmam gerekiyor. Buraya gelmiş olmanın tadını çıkarırken bir yandan da işimi yapmak mecburiyetindeyim. Her zaman Fenerbahçe için her şeyimi vermeye çalışıyorum. Gazeteleri, sosyal medyayı çok fazla takip etmiyorum. Bunlara takılırsanız ileriye gidemezsiniz. Ben ne istediğimi ve buna nasıl ulaşacağımı biliyorum. Her maç harika oynayamam belki ama en iyisini yapmaya çalışıyorum. Hayata ve futbola bakış açım bu. Yarın da istediklerimi sahaya yansıtmaya çalışacağım."

"Stadımızı dolu görmek istiyoruz"

Robin van Persie, Fenerbahçe'nin iyi bir kadroya sahip olduğunu ve çok iyi bir gelişme kaydettiğini söyledi.

Şanssızlıktan yakınan Hollandalı futbolcu, "Örneğin son maçta 90 dakikada kalenize tek şut geliyor ve gol oluyor berabere kalıyorsunuz. Ben geçen yıl da buradaydım, birçok seviyede gelişmeler görüyorum. Yeni bir teknik direktör geldiğinde biraz zamana ihtiyacınız olur. Fenerbahçe olarak bir şey yapacaksak birlikte yapacağımızı anlamak önemli. Biz futbolcular için dolu statta oynamak çok daha güzel bir durum ortaya çıkarıyor. Maçlarımızı bugünlerde 15 bin taraftara oynadığımız oluyor. Biz her zaman dolu stada oynamak istiyoruz. Onlara ihtiyacımız var." diye konuştu.

Deneyimli futbolcu, Alex Ferguson'un emekli olmaması halinde kariyerinin İngiltere'de devam edip etmeyeceği hakkında ne düşündüğünün sorulması üzerine, "Bunu hiçbir zaman bilemeyeceğiz. Hala Manchester United'ın oyuncusu da olabilirdim, ayrılmış da olabilirdim. Buraya geldiğimde Ferguson'un birkaç yıl daha görevde kalacağı fikri vardı kafalarda. Durum nasılsa ona ayak uydurmak zorundayız, ben de bunu yaptım." değerlendirmesinde bulundu.

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Çaykur Rizespor - Gençlerbirliği canlı skor

Gaziantepspor - Kayserispor canlı skor

Akhisar Belediyespor -  Adanaspor maçı canlı izle

Galatasaray- Trabzonspor maçı canlı izle

Aytemiz Alanyaspor - Bursaspor maçı canlı izle