Rize garanti peşinde

Rize garanti peşinde
Spor Toto Süper Lig'de yarın sahasında Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak Çaykur Rizespor, sahadan 3 puanla ayrılarak, bitime 2 hafta kala ligde kalmayı garantilemek istiyor.

Kulüp basın sözcüsü Aykut Ferah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akhisar Belediyespor maçına hazır olduklarını belirtti.

Ligde kalma yarışı içinde olduklarını ifade eden Ferah, "Futbolda maalesef birileri düşecek, birileri çıkacak. Rekabetin centilmenlik kuralları içerisinde sürmesi en büyük hedefimiz. Alınan sonuçların ardından Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'un ligden düşmesi kesinleşti. Rakibimize gelecek sezon için başarılar diliyoruz. İnşallah bir sonraki sezon yine birlikte Süper Lig'de mücadele etme şansı buluruz" dedi.

Kendilerinin de Balıkesirspor ve Kardemir Karabükspor ile ligde kalma yarışında çekiştiklerini vurgulayan Ferah, "En yakın rakibimiz Balıkesirspor ile aramızda 5, Kardemir Karabükspor ile 6 puanlık bir fark var. Akhisar Belediyespor karşısında ligde kalma yarışında kaderimiz kendi elimizde. Akhisar Belediyespor karşısında kazanarak, bitime iki hafta kala ligde kalmayı garantilemek için mücadele edeceğiz. Bunu taraftarımızın desteği ile başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Bu arada Çaykur Rizespor, Akhisar Belediyespor maçının hazırlıklarını tamamlayarak kampa girdi.

Mehmet Cengiz Tesislerinde, Teknik Direktör Hikmet Karaman yönetiminde basına kapalı yapılan antrenmana bütün futbolcuların katıldığı bildirildi. Yaklaşık 45 dakika süren çalışmada futbolcuların koşu ve ısınma hareketleri yaptığı ifade edildi.