Riekerink, Sneijder'i Türkiye Kupası'nda dinlendirecek

Video yükleniyor...

Galatasaray'da tüm planlar Avrupa'ya direkt olarak katılabilme hakkını elde edebilmek üzere yapılırken teknik direktör Riekerink'in bu hedef doğrultusunda iki yoldan biri olan Türkiye Kupası'ndaki yarı final maçında bazı oyuncularını dinlendireceği belirtildi. 
 
Riekerink'in Çaykur Rizespor karşısında ilk maçta deplasmanda alınan 3-1'lik skorun avantajıyla sakatlıkları bulunan Sneijder , Bilal ve Chedjou'yu riske etmeyeceği bu oyuncuların hafta sonu Beşiktaş'la oynanacak derbiye kadar hazır olmasının planlandığı öğrenildi. 

Programlı olarak takımla birlikte çalışmalara başlamaları hedeflenen 3 oyuncunun da özel antrenmanların yanı sıra tedavilerinin de sürdüğü ve Perşembe günü itibariyle takım antrenmanlarında yer almalarının hedeflendiği ifade edildi. 

Sarı kırmızılılarda uzun süren sakatlığının iyileşmesinin ardından takıma katılan ancak maç eksiği nedeniyle teknik direktör Riekerink tarafından A2 karşılaşmalarında forma giymesi istenilen Sinan Gümüş'ün Çaykur Rizespor karşılaşmasıyla yeniden A takıma dönüşünün hedeflendiği vurgulandı. 

Oyuncularıyla yaptığı toplantılarda Avrupa'ya katılma hakkını elde etmenin ne kadar önemli olduğunun altını ısrarla çizen Hollandalı teknik adamın ''Bunun için ya Türkiye Kupası'nı alacağız ya da ligde ilk 5'e gireceğiz. Her ikisi için de iddiamız sürüyor. Bütün maçlarımıza bu doğrultuda çıkmamız gerek'' dediği belirtildi. 

Riekerink'in oyuncularından maçları teker teker değerlendirmelerini de istediği ''Önümüzdeki ilk maç her zaman en önemli maçımız olmalı. Bu nedenle önce kupa sonra derbiyi düşünmeliyiz. Kalan tüm maçları kazanmayı hedef olarak koymalı , bunun için mücadele etmeliyiz. Kimin ne yaptığı , hangi takımın şampiyon olacağı , ne söylendiği hiç önemli değil. Biz Avrupa'ya gitme hakkını kazanmalıyız'' şeklinde ifadeler kullandığı öğrenildi. 

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Spor Toto Süper Lig

Galatasaray

Puan durumu