Riekerink net konuştu: "Yönetimin kararı"

Video yükleniyor...

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Spor Toto Süper Lig'de devre arasına girmeden çok önemli üç maç oynayacaklarını, bu karşılaşmalardan galibiyetle ayrılıp üst sıralara tırmanmak istediklerini söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Medya Merkezi'nde düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Riekerink, ligde üçüncü sırada olduklarını hatırlatarak, "İlk yarının son virajına giriyoruz. Çok önemli üç maç bizi bekliyor. Bu maçların ikisini sahamızda, birini deplasmanda oynayacağız. Hedef bu üç maçı iyi şekilde bitirip daha üst sıralara gelebilmek." dedi.

Hollandalı teknik adam, 4 maçta 3 mağlubiyet yaşadıkları kötü bir dönem geçirdiklerini dile getirerek şöyle konuştu:

"Futbolcular sahaya çıkıp en iyi sonucu almaya çalışıyorlar. Bu 4 maçın 3'ünün böyle sonuçlanmasını biz de istemezdik. Özellikle Fenerbahçe mağlubiyeti bizi derinden yaraladı. Ondan sonra iyi reaksiyon gösterdik. Bursaspor ve Kasımpaşa maçlarını kazandık. Kasımpaşa maçında mental olarak skoru koruma iç güdüsüyle ister istemez geriye çekilebiliyorsunuz. Bunun da en güzel ilacı tekrardan kazanmaya başlamak. Biz de buna başladık. Ligde üçüncüyüz, Fenerbahçe'nin önündeyiz. Beşiktaş ile 3, Medipol Başakşehir ile de 5 puanlık fark var aramızda. Şu an bir çıkışa geçtiğimizi düşünüyorum."

Orhan Atik'in görevine son verilmesi
Riekerink, yardımcısı Orhan Atik'in görevine yönetim kurulunun kararıyla son verildiğini belirtti.

Konuyla ilgili yorumdan kaçınan Hollandalı teknik adam, kulübün resmi açıklama yapacağını söyledi.

Riekerink, bir basın mensubunun, kulübün devre arasında kendisinin yerine göreve getirmek için teknik direktör arayışında olduğu şeklindeki ifadelerine, "Ben böyle bir şey duymadım." karşılığını verdi.

"Eleştirilere alıştım"
Jan Olde Rikerink, kendisine yönelik eleştiriler konusunda, "Artık bu tip şeylere alıştım. Benim için önemli olan takım. Ben kesinlikle takımın benim yolumdan gittiğini düşünüyorum. Odaklandığımız tek şey takımı daha iyi yerlere nasıl getirebileceğimizdir. Sonuçta hoca olduğunuz için bu tip eleştirilere her zaman için alışık olmanız lazım. Belirttiğim gibi benim için önemli olan takım ve oyuncularımın ne kadar benim yolumdan gittiğidir. Ondan dolayı da mutluyum." değerlendirmesinde bulundu.

"Komşunun çimleri her zaman daha yeşil görünür"
Hollandalı teknik adam, maçlarda oyuncu değişikliği konusundaki tercihleriyle ilgili soru üzerine, şunları dile getirdi:

"Sonuçta ben hoca olarak o hafta en iyi gördüğüm 11 ile sahaya çıkıyorum. Buna karar veriyorum ve bir gurup arkadaşımız da yedek kalıyor. Maç başladıktan sonra en önemli görevlerimizden biri de oyunu en iyi şekilde okumak. Maçı okurken ihtiyaç olunduğunda erken değişiklikler yapılabilir. Devre arasında ya da ikinci yarı değişiklikler yapılabilir. Bunun belirli bir zamanı yoktur. Ancak eleştiri yapanlar için A oyuncusu oynasa, B oyuncusu her zaman daha cazip gelir. Komşunun çimleri her zaman daha yeşil görünür."

"Tolga ve Sinan'ın sakatlığı devam ediyor"
Riekerink, futbolcuları Tolga Ciğerci ile Sinan Gümüş'ün sakatlıklarının devam ettiğini belirtti.

Hollandalı teknik adam, iki oyuncunun da Gaziantepspor ile oynayacakları maçta takımla beraber olmayacağını aktardı.

"Linnes sol bekte bizim için iyi bir opsiyon"
Martin Linnes'in çalışma azminden övgüyle söz eden Riekerink, "Linnes tüm takım için çok güzel bir örnek. Oynadığı maçlar var ama genelde yedek oturdu. Ancak hiç mücadelesini bırakmadı. Onu tebrik etmek istiyorum. Çok önemli bir duruş ve karakter gösterdi. Antrenmanlarda her zaman elinden geleni yaptı. Bursaspor maçında Carole'ün cezası nedeniyle sol bekte oynadı. Çok iyi bir performans gösterdi ve tekrardan 'ben buradayım' mesajı verdi. Sol bekte o da artık bizim için bir opsiyon." şeklinde görüş belirtti.

"Rakiplere saygımız sonsuz"
Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Dinamo Kiev ile yaptığı maçta yaşananlarla ilgili görüşleri sorulan Riekerink, "Politik bir cevap olacak ama aynı zamanda PSV Eindhoven maçı vardı, onu seyrettim. Beşiktaş maçının sadece özetlerine baktım. Öte yandan, Beşiktaş-Napoli maçıyla ilgili yaptığım yorum da kesinlikle bir eleştiri değildi. Benim için en önemli şey saygı. Oynadığım bütün rakiplere saygımızın en üst seviyede olması gerekiyor. Benim düşüncem bu. O yüzden tüm rakiplere saygımız sonsuz." ifadelerini kullandı.

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Trabzonspor - Adanaspor maçı canlı izle

Çaykur Rizespor - Kasımpaşa maçı canlı izle

Gençlerbirliği  - Medipol Başakşehir maçı canlı izle

Beşiktaş - Bursaspor maçı canlı izle
Galatasaray - Gaziantepspor maçı canlı izle