"Rekoru Kartal bozdu"

"Rekoru Kartal bozdu"

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Beşiktaş'ın 1-0'lık galibiyetiyle sonuçlanan Manchester United-Beşiktaş maçına, bugünkü İngiliz gazeteleri geniş yer ayırdı. Gazeteler, kendi evinde son 8 yılda yaptığı 23 Avrupa kupası maçında yenilmeyen United'ın rekorunun Beşiktaş yenilgisiyle bozulduğunu yazdı.

The Sun gazetesi, teknik direktör Sir Alex Ferguson'u eleştirdiği haberinde, Beşiktaş yenilgisiyle, Manchester United'ın, Avrupa kupalarında 23 maçtır evinde yenilmeyen tek takım olma rekorunu tutmayı kaybettiğini yazdı.

Haberin yanında Evra ve İbrahim Kaş'ın karşılaşmadaki bir fotoğrafına yer veren Sun gazetesi, Ferguson'un genç oyunculara şans vererek, bir tür kumar oynadığını belirtti.

Guardian gazetesi de, Beşiktaş yenilgisiyle Manchester United'ın artık 8 yıldır evinde yenilmeme rekorunu tutmayı kaybettiğini belirterek, ''United için, Ferguson'un deneysel yanını ortaya koyduğu ve kaleci Ben Foster için zor bir deneyim olan, kötü bir gece oldu'' yorumunda bulundu.

Beşiktaş yenilgisinin ardından Manchester United'ın 12 gün sonra grubunda Wolfsburg takımıyla oynayacağını anımsatan İngiliz Times gazetesi ise, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde diğer gruplarda mücadele eden Barcelona ve Real Madrid gibi takımların başarılarına dikkati çekerek, Manchester United'ın Beşiktaş yenilgisinin bundan sonraki maçlardaki başarısını etkileyebileceğini yazdı.

Daily Telegraph gazetesi de Sir Ferguson'un, takımın kalecisi Ben Foster'ı savunduğunu kaydederek, Beşiktaş yenilgisinden ''şok yenilgi'' diye bahsetti.