Rekor yarışı sürüyor!

Rekor yarışı sürüyor!
Avrupa futbolunun en prestijli turnuvası UEFA Şampiyonlar Ligi, bu sezon Real Madrid ve Barcelona arasında rekor yarışına sahne oluyor.
Real Madridli Raul Gonzalez'in Şampiyonlar Ligi'nde en çok maça çıkma ve gol atma rekorları birer birer kırılmaya başlandı.

Real Madrid kalecisi Iker Casillas ve Barcelona'nın orta sahadaki yıldızı Xavi Hernandez, bu hafta oynadıkları maçlarla Şampiyonlar Ligi'nde toplam 144 kez forma giyerek, turnuva tarihinde en fazla maça çıkan futbolcular oldu. Eski rekor, 142 maçla Raul'e ait olurken, İspanyol futbolcuyu Manchester Unitedlı Ryan Giggs (141) izliyordu.

Bu zamana kadar 71 golle Raul Gonzalez'in elinde bulundurduğu Şampiyonlar Ligi'nde en fazla gol atma rekoru ise Ajax maçında iki kez fileleri havalandıran Barcelonalı yıldız Lionel Messi tarafından egale edildi.

Raul'un ilerleyen yaşının ardından futbol hayatına ABD'de devam etmesi nedeniyle 70 golü bulunan Real Madridli Cristiano Ronaldo, Messi'nin turnuvadaki gol yarışında en önemli rakibi olarak görülüyor.

Altın Ayakkabı'nın son sahibi Ronaldo, ödül törenin ardından yaptığı açıklamada, "Daha önümde yıllar var. Futbol tarihinin en büyük futbolcusu olmak istiyorum" demişti. Ajax maçının ardından konuşan 27 yaşındaki Messi ise "En önemlisi Raul'un rekorunu kırmak değildi. Önemli olan 3 puanı alıp, gruptan çıkmayı garantilemek ve PSG ile grup liderliği yarışını sürdürmek" ifadelerini kullanmıştı. Arjantinli yıldız, attığı her golün kendisi için önemli olmasına rağmen "finallerde atılan gollerin yerinin ayrı olduğunu" ifade etmişti.