Rekor transferlere son

Rekor transferlere son
Yahoo'nun Global Futbol Elçisi olan Chelsea Menajeri Jose Mourinho, artık piyasanın çok üzerinde transfer yapmayacağını açıkladı.

UEFA Finansal Fair Play kurallarının rekor transferler yapmalarına engel olacağını söyleyen Mourinho, "Son 8 yılda Andriy Shevchenko'yu 30.8 milyon Pound, Fernando Torres'i ise 50 milyon Pound gibi İngiltere rekorları kırarak kadrosuna katan Chelsea'nin, halihazırda büyük gelirleri olan takımlarla yarışamayacağını söyleyen Mourinho, "Kulüp profili satın alandan satana döndü. Cesc Fabrega ve Diego Costa'yı satın almak için kadrodaki bazı isimleri gönderdik. Kışın Mata'yı; yazın ise David luiz ve Lukaku'yu sattık. Chelsea şu an çok para harcayacak durumda değil" diye konuştu.

Roman Abramovich'in kulubü satın almasının ardından Claudio Ranieri'nin yerine 2004'te takımın başına geçen ve Rus oligarkın transfere su gibi para harcadığı dönemin en yakın tanığı olan, yaptığı transferlerle Chelsea ile 2 lig şampiyonluğu, bir Federasyon Kupası ve 2 de Lig Kupası şampiyonlukları yaşayan Mourinho, büyük takımlar seviyelerinde olmadıklarını da söyledi. Ticari gelirler bakımından Avrupa'nın çok büyük kulüpleriyle rekabet edemeyeceklerini vurgulayan Mourinho, UEFA Fair Play kuralları sayesinde onlarla başedebileceklerini öne sürdü.

Fair Play kurallarının takımların eşit olanaklara sahip olmaları için  getirildiiğini ancak durumun farklı olduğunu kaydeden Özel Biri lakaplı teknik adam, "Büyük takımlar gerçeği farklı. Bu takımlar dünyanın çeşitli yerlerinde çok fazla taraftarıyla daha fazla gelire sahipler. Real Madrid, Barcelona, Bayern, Manchester (Uneted)hepsi büyük takım. Bence onlar avantajlı" ifadelerini kullandı.

(ligtv.com.tr)