Real'den olay iddiaya yanıt

Real'den olay iddiaya yanıt
Real Madrid, ülke basınında çıkan "Genç futbolcularla kural dışı sözleşme yapmaları sebebiyle FIFA'nın 2 dönem transfer yasağı getireceği" yönündeki iddiayı yalanladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, FIFA kurallarına titizlikle bağlı olunduğu vurgulanarak, "Real Madrid, kulübe zarar verme niyetiyle yapılan ve tek amacı töhmet altında bırakmak olan haberlerden ötürü üzüntü duymaktadır. Ara transfer döneminde yapılan anlaşmaları, muhtemel bir cezayla bağdaştıran haberleri de şaşkınlıkla karşılıyoruz" denildi.

Reşit olmayan oyuncuların korunmasının, doğru ve sağlıklı gelişiminin, kendileri için sportif kazançtan daha önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istediklerini belirten kulüp açıklamasında, "İspanya Futbol Federasyonu'nun, farklı basın organlarına yaptığı Real Madrid'in genç futbolcularla usulsüz bir anlaşmaya vardığına dair iddiaları çürüten açıklamalara rağmen çıkan haberler tamamen asılsızdır" ifadelerine yer verdi.

İspanyol Cadena Ser radyosu, FIFA'nın 2014'ün aralık ayında Barcelona Kulübü'ne verdiği cezanın benzerini Real Madrid ve Atletico Madrid'e vereceğini ve Madrid'in iki büyük kulübünün bu yaz ve 2016'nın kış döneminde transfer yapamayacağını iddia etmişti.

Haberde ayrıca Real Madrid'in FIFA'dan gelecek olası bir cezadan çekindiği için ara transferde Marco Asensio (3,7 milyon avro karşılığında Mallorca'dan), Danilo (31 milyon avro karşılığında Porto'dan), Lucas Silva (15 milyon avro karşılığında Cruzeiro'dan) ve Martin Odegaard'ı (2 milyon avro karşılığında Stromgodset'den) transfer ettiği iddiası ortaya atılmıştı.