Real Madrid'i kızdıran belgesel!

Real Madrid'i kızdıran belgesel!
İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) 25 Ekim'de oynanacak El Clasico öncesinde Katalonya devlet televizyonu TV3'te yayınlanan bir belgeselde, diktatör Franco ile Real Madrid arasında yakın bir bağ olduğunun ima edilmesi, Real Madrid Kulübü'nün tepkisini çekti.

Gazeteci Carles Torras'ın hazırladığı "Gerçek Madrid. Beyaz zaferin kara efsanesi" (El Madrid real. La leyenda negra de la gloria blanca) başlıklı belgeselde, diktatör Franco ile Real Madrid arasında "dostluktan daha fazlasının" olduğu savunulup, "Santiago Bernabeu Stadı kamu parasıyla inşa edildi" ve "Alfredo Di Stefano'nun beyaz formayı giymesi bunu tasdik ediyor" şeklinde ifadeler kullanıldı. Belgeselde, Real Madrid'in efsanevi futbolcusu Alfredo Di Stefano'ya bu kulüpte oynatılması için diktatör Franco döneminde "çok hızlı bir şekilde İspanyol vatandaşlığı verildiği" belirtildi.

İspanyol basınında, bir Real Madrid taraftarı olduğu bilinen diktatör Franco'nun İspanyol devletinin kamusal kaynaklarından Real Madrid'e yardım ettiği ima edilen röportajların yayınlandığı belgeselden rahatsız olan Real Madrid Kulübü'nün ise hem Katalan televizyonuna hem de belgeseli hazırlayan gazeteciye karşı olası bir suç duyurusunda bulunmak için avukatlarına danıştığı iddia edildi. Ayrıca, Katalonya'da yaşayan Real Madrid kulüp üyelerinin de TV3 televizyonuna telefon edip, "Bizim vergilerimizi, Real Madrid hakkında kötü konuşmak için kullanıyorsunuz" diyerek tepki gösterdikleri savunuldu.

Belgeseli yapan gazeteci Torras'ın ise ölüm tehditleri aldığı öne sürüldü.

Bu arada İspanyol gazetesi ABC ise, Real Madrid Kulübü hakkındaki iddiaların aksine Barcelona Kulübü'nün geçmişte diktatör Franco'ya "Altın madalya" nişanı verdiğini hatırlattı.

TV3 ile Real Madrid Kulübü arasında benzer polemikler geçmişte de yaşanırken, 13 Şubat 2013 tarihinde yayınlanan bir videoda Real Madridli bazı futbolcuları sırtlana benzettiği için Katalan televizyonuna 20 bin avro para cezası verilmişti.