Q7 ÇILGINLIĞI!

Video yükleniyor...

 
 
 
   
  
  
 
 
 
Queresma önce Atatürk Havalimanı'nı salladı, ardından da İnönü Stadı'nı çılgına çevirdi !.. 21.320 Beşiktaşlı taraftar, Türkiye'nin gördüğü en görkemli imza töreninde Q7'yi bağrına bastı !..
 
İmza töreninde Fenerbahçe'ye de göndermeler vardı !.. Quaresma'nın şapkasında "Birgün herkes Beşiktaşlı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın" yazıyordu !.. Bu arada Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören de Quaresma'nın Türkiye'de yapılmış en büyük transfer olduğu iddiasını yineledi... Konuşmasına Türkiye'nin, Hakkari'deki terörist saldırıda verdiği şehitler için üzgün olduğunu vurgulayarak başlayan Portekizli oyuncu ise "Söz veriyorum, her şeyimi vereceğim" dedi.
  
3 YILLIK İMZA
Beşiktaş, yeni transferi Ricardo Quaresma ile üç yıllık sözleşme imzaladı. BJK İnönü Stadı'nda gerçekleştirilen ve son yılların en ilginç imza töreninde Querasma, kendisini üç yıllığına siyah-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. İmza töreni için saha içinde oluşturulan platforma önce kulüp başkanı Yıldırım Demirören ve Portekizli oyuncunun transferinde büyük rol oynayan futbol komitesi başkanı Serdal Adalı geldi. Yönetim kurulunun diğer üyelerinin de hazır bulunduğu törende, Quaresma, en son sahaya çıktı. Taraftarların, sahaya çıkmasıyla büyük sevgi gösterisinde bulunduğu Quaresma, el sallayarak karşılık verdi. Quaresma, Rıdvan'dan aldığı 7 numaralı formayı giyerek platformdaki yerini aldı.
 
TARAFTAR DEMİRÖREN'İ ALKIŞLADI
Geçen sezon yaşanan olaylar sonrası Başkan Yıldırım Demirören'e cephe alan taraftarlar, uzun bir aradan sonra ilk kez başkanlarını ve yönetim kurulu üyelerini alkışladı. Yöneticilerle birlikte sahaya çıkan Demirören, taraftarların alkışlarına teşekkür ederek karşılık verdi.
 
BÜYÜK COŞKU
Ricardo Quaresma'nın transferinden dolayı büyük sevinç yaşayan taraftarlar, imza töreni yaklaştıkça coşkuyu arttırdı. Daha önce 18.30'da yapılacağı açıklanan tören, 19.00'a sarkarken, taraftarlar, yaktıkları meşalelerle, şarkılarla büyük bir coşku yaşadılar. "Quaresma" sesleriyle sevinçlerini gösteren taraftarlar, yaktıkları meşalelerle tribünleri adeta karnaval yerine çevirdiler. Quaresma'nın sahaya çıkışıyla birlikte coşkusu artan taraftarlar, çok sayıda meşale yaktı. Tribünler bir anda dumana boğulurken, sahanın içi bir süre görülemedi. Bu arada fenalık geçiren bir bayan taraftarı, statta bulunan ambulans hastaneye götürdü. 
 
FORMASINI RIDVAN'DAN ALDI
Quaresma için düzenlenen törene genç oyuncu Rıdvan Şimşek de katıldı. Geçen sezon Manisaspor ile BJK İnönü Stadı'nda yapılan maçta ağır bir şekilde sakatlanan ve uzun süre sahalardan uzak kalacağı açıklanan Rıdvan, koltuk değnekleriyle gelerek sahadaki yerini aldı. Bir sandalyeye oturan genç oyuncuya, taraftarlar tezahüratlarla destek verdi. Bu arada geçen sezon 7 numaralı formayı giyen Rıdvan, formasını Quaresma'ya bıraktı. Portekizli oyuncu, yeni formasını genç oyuncudan aldı. Rıdvan'ın ise yeni sezonda 77 numaralı formayı giyeceği açıklandı.
 
ÖNLEMLER ALINDI
Taraftarların, taşkınlık yapmaması ve sahaya girmemesi için de çeşitli önlemler alındı. Özel güvenlik elemanları taraftarların bulunduğu bölümlerde önlemler alırken, kurulan bariyerle siyah-beyazlıların sahaya girmesine izin verilmedi. 
 
TERÖRİST SALDIRI PROGRAMI DEĞİŞTİRDİ
Beşiktaş Kulübü, Quaresma için büyük bir şov yapmayı planlarken, Hakkari'deki terörist saldırı programın değişmesine neden oldu. İmza töreni nedeniyle düzenlenecek konser, terörist saldırı nedeniyle iptal edildi. Beşiktaşlı taraftarlar da hain saldırıyı tezahüratlarıyla lanetlerken, imza töreni öncesi 1 dakika saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Bir yandan Beşiktaş şarkıları söyleyen siyah-beyazlı taraftarlar bir yandan da değişik tezahüratlarla mesaj vermeyi sürdürdüler. "Yönetim Irak'a otobüs kaldır" şeklinde tezahüratlar yapan siyah-beyazlılar, özellikle terörist saldırıyı kınadılar.
 
"GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK TRANSFER BURADA"
İmza töreninde kısa bir konuşma yapan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük transferinin Quaresma olduğunu söyledi. Konuşmasına Hakkari'deki terörist saldırıda şehit olan 11 asker için baş sağlığı dileyerek başlayan Demirören, taraftarın, camianın ve teknik direktörün istediği Quaresma'yı aldıklarını belirterek, "Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük transferi Quaresma burada. Quaresma, kulübü, taraftarları sevdiği için geldi. Olan olmuştur. Geçmiş geride kaldı. Hep beraber, Quaresma gibi yıldızlarla şampiyonluğu kovalayacağız. Allah bizi mahcup etmesin, hayırlı olsun" diye konuştu. Uzun bir aradan sonra taraftarların alkışladığı Demirören, taraftarların şovu nedeniyle konuşmasını gecikmeli olarak yaptı. Taraftarların sakinleşmesinin ardından Yıldırım Demirören sözlerini tamamlayabildi.
 
QUARESMA ÜÇLÜ ÇEKTİRDİ
Sahaya çıkışıyla birlikte taraftarların sevgi gösterisinde bulunduğu Quaresma, sözleşmeyi imzalamadan önce taraftarlara üçlü çektirdi. Platformun önünde basın mensuplarının bulunduğu bölüme gelen Portekizli oyuncu, taraftarların bu şovuna eşlik etti. Daha sonra platforma giden yeni transfere taraftarların sevgi gösterisi bitmedi. Konuşmasına başlamak için hazırlanan siyah-beyazlı oyuncunun tribün şovunu da hayranlıkla izlediği görüldü. Maçlarda yaptıkları şovlarla tüm dikkatleri üzerlerine çeken taraftarlar, imza töreninde de aynı şovu sergiledi. "Quaresma bizlere bir şov yapsana, beğenmezsek almayız" şeklinde tezahüratta bulunan taraftarlar, ayrıca "Q7, Q7, I love you Q7" tezahüratı yaptılar.
 
ŞOV SONRASI İMZALAYABİLDİ
Quaresma, taraftar şovunun ardından sözleşmeyi imzalayabildi. İmzadan sonra söz alabilen yeni transfer, takımını şampiyon yapmak için gerekirse saha içinde kanını bile akıtabileceğini söyledi. Konuşmasına Türkiye'nin, Hakkari'deki terörist saldırıda verdiği şehitler için üzgün olduğunu vurgulayarak başlayan Portekizli oyuncu, "Buraya geldiğim için çok mutluyum. Çok büyük bir kulübe ve taraftara geldiğimi biliyorum. Buraya gelmem hayatımın en güzel anı oldu" dedi. Beşiktaş'a gelmesinin en büyük nedeni olarak yeni kulübünün geçmişi ve taraftarların büyüklüğünü gösteren Quaresma, şunları söyledi: "Başta başkanımız olmak üzere tüm yönetim kurulu üyeleri beni almak için büyük çaba gösterdi. Hayatımın en güzel anını yaşıyorum. Çok mutluyum. Beşiktaş'a gelmemin en büyük nedeni hep beraber bu takımı şampiyon yapmaktır. Söz veriyorum, her şeyimi vereceğim. Şampiyonluklar yaşayacağız. Herkese teşekkür ediyorum. Burada olmak benim için çok büyük bir gurur."
 
21.320 TARAFTAR GELDİ
Quaresma'nın imza törenine 21 bin 320 taraftarın geldiği açıklandı. Daha önce saat 17.00'de açılacağı açıklanan stat kapıları ilgiden dolayı erken açılırken taraftarlar adeta akın etti. Yaptıkları şovlarla renkli görüntüler oluşturan siyah-beyazlılar, Quaresma'nın transferinden dolayı büyük sevinç yaşadı.
 
TARAFTARLARA TOP HEDİYE ETTİ
Portekizli oyuncu, imza töreni sonunda platformdan inerek saha kenarında dizili toplarla şovlar yaptı. Topları bir süre sektirdikten sonra taraftarlara atan yeni transfer, formasını da küçük bir çocuğa hediye etti. Oyuncu, soyunma odasına giderken bir çocuğu kucağına alarak fotoğraf çektirdi. Bu arada imza töreni sonrası taraftarlar, statta bulunan "Kartal Yuvası" mağazasına hücum etti. Taraftarların Quaresma'nın numarasını taşıyan formalardan almaya çalışmaları nedeniyle mağazada izdiham yaşandı.
-video_1-