Premier Lig devine 6 yaşında hoca adayı!

Video yükleniyor...

Tutkumuz Futbol’da geçtiğimiz aylar boyunca karşımıza en fazla çıkan haberlerden biri, İngiltere’de çocukların taraftarı oldukları takıma teknik direktör arayışlarını ya da kendilerinin bu işe talip olduklarını yazdıkları mektuplar… Pek çoğunu sizlerle paylaştık. Ancak bu defaki mektup biraz farklı karşılandı.

Aston Villa taraftarı 6 yaşındaki Charlie Pye, Şubat ayında Paul Lambert’in görevine son verilmesinin ardından kulübe bir mektup yazar ve göreve talip olduğunu söyler. 

"Taktiklerim ve maç öncesi konuşmalarımla etkili olacağıma inanıyorum. Kalemizi gollere kapatmalı ve daha çok şut çekmeliyiz, bu şekilde kazanabiliriz, babam öyle söylüyor!"

"Teknik direktör olarak ücret talebim takımın imzaladığı bir top, bir adet WWE güreşçi figür oyuncağı ve biraz da şeker. Galibiyet primi olarak da çikolata."

"Annemle babamı yardımcı antrenörlerim olarak görevlendireceğim böylece beni her gün antrenmana otomobil ile getirebilirler. Ayrıca annem harika pastırmalı sandviç yapar, futbolcuların performansı için faydalı olabilir."

"Eğer başarılı olursam, okuluma çalıştığım için derslere giremeyeceğime dair bir yazı göndermeniz gerekecek."
 
Charlie’nin mektubu kulübün medya ve iletişim departmanı tarafından ortaya çıkartılınca, yeni teknik direktör Tim Sherwood, Charlie’ye cevap yazar: 

“Kulüp ikimiz arasında tercih yaparken çok zorlandı, umarım bu durum seni çok üzmemiştir. Bana iş başvurunun ihtiyaç halinde ulaşılacak teknik direktörler dosyasında tutulduğu söylendi. En büyük amacım sana ve tüm Aston Villa taraftarlarına zaferler yaşatmak”

Genelde bu karşılıklı mektuplaşmanın ardından konu kapanır ancak Charlie’nin durumunda Aston Villa kulübü iletişim departmanı minik taraftara küçük bir ödül verdi: Birkaç saatliğine Villa Park Stadı’nda teknik direktörcülük oynama şansı...