Prandelli'nin Anderlecht planı hazır

Video yükleniyor...

Galatasaray'da Eskişehirspor beraberliğinin ardından gözler Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Anderlecht maçına çevrilirken, teknik direktör Cesare Prandelli'nin Blerim Dzemaili'nin performansından memnun olduğu ve Anderlecht karşısında yine ilk 11'de görevlendireceği öğrenildi.

Yabancı sınırlaması olmaması nedeniyle tüm yabancı futbolcularını özgürce kullanabilecek Prandelli'nin  Dzemaili'yle birlikte Felipe Melo'yu da ilk 11'de oynatacağı, Yekta - Melo değişikliği dışında orta saha ve savunma kurgusunda çok fazla değişiklik yapmayı düşünmediği belirtildi.

Savunmanın performansından memnun olan Prandelli'nin, Tarık Çamdal'ı yine sol bekte kullanmayı planladığı, gol yolllarında yaşanan sıkıntıya rağmen Goran Pandev konusunda ise kararsız kaldığı vurgulandı. Gol pozisyonu üretmekte yaşanan ciddi sıkıntıyı gözlemleyen Prandelli'nin Pandev'e ilk 11'de şans verebileceği, ancak kesin kararını maç günü vermeyi planladığı vurgulandı. Prandelli'nin Eskişehirspor beraberliği sonrası oyuncularıyla yaptığı toplantıda, Eskişehirspor maçını görüntülü olarak izleterek hataları teker teker anlattığı ifade edildi.

İtalyan teknik adamın oyuncularına ''Şampiyonlar Ligi farklı bir arena. Başarı için çok daha fazla çalışmalı, çok daha fazla mücadele etmeliyiz. İyi bir başlangıç yapmak istiyorsak kendi sahamızda mutlaka kazanmamız gereken bir maça çıkacağız. Bunun için hepinizden gerçek fubolunuzu oynamanızı bekliyorum'' dediği öğrenildi.

Mücadele etmenin, savaşmanın kazanmak için en önemli unsur olduğunun altını çizen İtalyan teknik adamın ''Eskisehirspor maçında en önemli eksiğimiz hırstı. Yeterince savaşmadık, koşmadık ama o maç geride kaldı, artık önümüze bakmalı ve hatalardan ders çıkarmalıyız. Bizden beklentileri karşılamak için ilk adım Anderlecht maçı'' ifalerini kullandığı belirtildi.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Belçika'nın Anderlecht takımı ile Türk Telekom Arena'da yarın saat 21.45'te oynayacağı maçı Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Istvan Vad yönetecek. Istvan Albert ve Peter Berettyan'ın yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dörüncü hakemi Laszlo Viszokai, ilave yardımcı hakemleri ise Sandor Ando-Szabo ve Zsolt Szabo olacak.