Prandelli'den Sabri'ye şok!

Video yükleniyor...

Galatasaray'da Cesare Prandelli dönemi radikal kararlarla başladı.

İki gündür takım analizlerini, oyuncu performanslarını ve vatandaşı Roberto Mancini'nin bıraktığı raporları mercek altına alan Cesare Prandelli, kamp kadrosunu belirleyerek yönetime sundu. İtalyan teknik adamın en dikkat çeken kararı kaptan Sabri Sarıoğlu'nu kamp kadrosuna almaması oldu. Prandelli, kaptan Sabri Sarıoğlu'nun yanı sıra Emmanuel Eboue, Gökhan Zan, Dany, Engin Baytar, Yiğit Gökoğlan, ve Sercan Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 10 futbolcuyu kampa götürmeyeceğini yönetime bildirdi.
 
Geçtiğimiz pazartesi günü istanbul'a gelen ve futbolcularla ilk toplantısını yapan Cesare Prandelli, Florya'da gerçekleşen ilk antrenmanda futbolcularıyla önce soyunma odasında bir toplantı yaptı. Ardından da saha ortasında bir toplantı gerçekleştiren İtalyan teknik adamın yardımcılarını futbolculara tanıttığı gözlendi.
 
Prandelli, yardımcılarına tanıttıktan sonra futbolcularına seslenerek, "Büyük bir kulübün formasını giyiyorsunuz. Ben buraya şampiyonluk yaşamaya geldim. Sizden de bu amaç için Çok çalışmanızı istiyorum. Büyük hedeflerimiz var. Sizden bu mentaliteyi taşımanızı istiyorum" ifadelerini kullandı.
 
Bu konuşmanın ardından futbolcularına aşırı sıcağa rağmen 1.5 saatlik kondisyon antrenmanı yaptıran Cesare Prandelli, bazı futbolcularla yakından ilgilendi.
 
Aşırı sıcak ve yükleme antrenmanı nedeniyle Emre Tosun baygınlık geçirdi. Prandelli, Emre Tosun'la ilgilenerek çalışmayı bırakmasını istedi.
 
Galatasaray Prandelli yönetiminde 14 Temmuz Pazartesi gününe kadar Florya Metin Oktay Tesisleri'nde çalışmalarını sürdürecek ve ardından ilk yurt dışı kampı için Avusturya'ya gidecek. Sarı-Kırmızılılar 10 gün sürecek Avusturya Kampı'nda 4 hazırlık maçı oynayacak.
 
Öte yandan transfer çalışmaları için yoğun bir mesai harcanıyor. Savunmaya takviye yapacak olan Sarı-Kırmızılılar'ın listesindeki ilk isim Davide Astori. Caglari'nin 27 yaşındaki tecrübeli savunma oyuncusu için görüşmeler sürüyor. Prandelli'nin ısrarla istediği Astori için Caglari ile yapılan pazarlıklarda önemli aşama kaydedildiği öğrenildi.
 
Galatasaray'ın Astori'ye alternatif olarak düşündüğü isimler ise Parma'nın Arjantinli stoperi Gabriel Palletta ile Sao Paulo'lu Rhodolfo. Sarı-Kırmızılılar, Astori konusunda anlaşma sağlayamaması halinde Palletta ve Rhodolfo için kulüplerinin kapısını çalacak.
 
Yurt içi transfer çalışmalarında ise Tarık Çamdal ismi ön plana çıkıyor. Sarı-Kırmızılılar, Eskişehirspor'un istediği yüksek bonservis bedelini indirmeye çalışıyor. Tarık için Eskişehirspor'a bir miktar bonservis bedeli ve oyuncu önerileceği öğrenildi.