İşte Galatasaray'ın yeni kaptanı!

Video yükleniyor...

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Balotelli ve Pirlo transferlerini yalanlarken, yeni kaptan konusuna açıklık getirdi.

Kampı değerlendirerek söçzlerine başlayan İtalyan teknik adam, "Çalışmalar iyi gidiyor. Çocuklar iyi çalışıyor. Herkes istekli ve arzulu, kazanabilen bir takım kurmaya çalışıyoruz" dedi.

Dün oynanan hazırlık maçında sağ bekte eksiklik gözüktüğünün söylenmesi üzerine Prandelli, "Bu periyotta değişiklik aldık. Değişiklikler her zaman şok edici olur. Teknik ekip olarak böyle bir karar aldık. Sağ bek için çeşitli denemeler yapıyoruz. İstanbul'da kalan diğer çocuklar da iyi çalışıyor. Profesyoneller de böyle olmak zorunda" diye konuştu.

SABRİ KARARI NASIL ALINDI?
Sabri'nin kampa götürülmemesi kararını kendisinin alıp almadığı sorusuna Prandelli, "Bütün kurumlarla birlikte alınan bir karardır. Bilgisi olan herkes karar verici birimdendir. Bu karar herkes tarafından alınmıştır. Değişimler her zaman çok sert gelir, şok edicidir; ama korkmadan almak gerekir. Kişisel olarak İstanbul'da kalan herhangi bir oyuncuya ya da Sabri'ye karşı olumsuz bir düşüncem yok. Ama değişim zamanı geldi" yanıtını verdi.

Hangi bölgelere takviye yapılacağı sorusuna Prandelli kısa yanıt verirken, "Sıkıntıların olduğu bölgeler için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Takımda eksiklik görürsek kadromuza takviyeler yapabiliriz" dedi.

PİRLO VE BALOTELLİ HABERLERİNE YALANLAMA
Pirlo, Balotelli'nin Galatasaray'a gelme veya Sneijder'in gitme ihtimaliyle ilgili olarak Cesare Prandelli, "Bu haberlerde hiçbir gerçeklik bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

Bruma için herkesin sabırlı olması gerektiğini vurgulayan Prandelli şöyle devam etti, "Ritmini bulması gerekiyor. Yetenekli bir oyuncu ve onun için sabırlı davranmamız gerekiyor. Umarım karakter ve insani olarak da güçlüdür. Çünkü bu baskıları kaldırmak zorunda."

Sneijder'in satılmasının gündemde olduğu ve satılması durumunda takımın hedeflerinde değişiklik olup olmayacağıyla ilgili ise İtalyan çalıştırıcı gülerek yanıt verirken, "Hazır olduğum sorulara yanıt veririm. Gelecekle ilgili soruları yanıtlayamam ama Sneijder bizim için çok karizmatik bir oyuncu. O şu an Galatasaray'ın futbolcusudur" diye konuştu.

Takım olarak 4. yıldızı kazanmaları gerektiğini vurgulayan Prandelli, "Buraya gelerek hayatımda güzel bir seçim yaptım. Taraftar olarak da iyi bir kulüp seçtim. Profesyonel olarak iyi bir takım seçtim. Burayı bir risk olarak görmüyorum. Buraya isteyerek geldim ve buna hazırım" dedi.

TAKIM KAPTANI SELÇUK İNAN
Takım kaptanı olarak Selçuk İnan'ı seçtiklerini söyleyen Prandelli, "Çok pozitif bir oyuncu. Pozitif, herkesi anlamaya çalışarak takımı yönetmeye çalışıyor. Sneijder geldikten sonra da ikinci kaptanı belirleyeceğiz. Hakan Balta seçeneği de bulunuyor" açıklamasını yaptı.

Herkesin takımın ofansif olmasını isteyeceğini söyleyen İtalyan çalıştırıcı şöyle devam etti, "Futbolda ofans her şey değildir. Amacımız dengeli bir takım yaratmak. Maç boyunca forvet oyuncularıyla oynayamayız. Modern futbolu izleteceğiz. Benim için ofansif bir takım, top olmasa bile birlikte topu kazanıp ileri gitmeli. Burada herkesin istekli olması ve hiçbir şey kaçırmamaya çalışması bir şeyler yapmaları anlamına geliyor. Organizasyona inanıyorum ve herkesin ne yaptığını bilmesi gerekiyor. Herkesin istekli olması, herkesin bir şeyler öğrenmek istemesi beni çok mutlu etti. Fiziksel olarak da çok çalışıyoruz. Hiç kimse antrenmandan kaçmadı. Bu benim için çok olumlu bir şey. Beni şaşırtan şey ise, dünkü maçta 40'ıncı dakikaya kadar topu hiçbir zaman havadan oynamadık. Bu benim için çok önemli. Çünkü verdiğim bilgilere reaksiyonu gördüm."

Genç oyuncuları da kampa götürdüklerini ve onları satmayı düşünmediklerini belirten Prandelli, "İlerleyen zamanlarda onnların gelişimini birlikte izleyeceğiz" dedi.

"MANCINI'YLE KONUŞTUM TERİM'LE DEĞİL"
Galatasaray eski teknik direktörleri Roberto Mancini ve Fatih Terim'le sarı-kırmızılı ekibe gelmeden önce konuşup konuşmadığının sorulması üzerine ise Prandelli, "Mancini'yle konuştum; ama Fatih Terim'le konuşmadık. Belki ilerleyen dönemlerde konuşabiliriz. Mancini'yle de detaylı değil, genel konularda konuştuk. Herkesin bilgisi ayrıdır. Ayrı takımlardan geliyoruz. Eğer Galatasaray'ı daha iyi yerlere götürmek istiyorsak, onların üzerinde çalışıyoruz" yanıtını verdi.

Futbolun global olduğunu kaydeden Prandelli, "Ama buraya geldikten sonra burada çok büyük bir kulüple karşılaştım. Çok büyük bir kulüp buldum, çünkü herkes kendi işini yapıyor. Galatasaray'daki organizasyon üst düzeyde" diye konuştu. 

Kendisinin transfer görüşmeleri yapmadığını söyleyen Prandelli, "Transferler devam ediyor ve ben görüşme yapmadım. Çünkü herkes kendi işini yapıyor" dedi.

Cesare Prandelli sözlerinin sonunda "Bitti. Forza (Haydi) Cim Bom Bom" ifadelerini kullandı.

(ligtv.com.tr)