Potada tarihi final!

Potada tarihi final!
Kadınlar Euroleague kupası bir Türk takımının olacak. Rusya’da yapılacak final maçında, ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaşacak.

Ekaterinburg kentinde oynanacak final maçı TSİ 16:00’da başlayacak. Avrupa’da kadın basketbol takımlarının mücadele verdiği en prestijli kulüp turnuvasında kupa ilk kez bir Türk ekibine gidecek. Bu sezon Türkiye’den Kayseri Kaski de turnuvada son sekize kalmış ancak yarı finale çıkamamıştı.

Fenerbahçe bir adım önde
Fenerbahçe, finale kadar tek maç dahi kaybetmedi. Sarı Lacivertliler, yarı finalde Fransa’dan Tango Bourges'u 59-50 yendi.
Galatasaray Odeabank ise son şampiyon ve sekizli finalin ev sahibi UMMC Ekaterinburg'u 77-70'lik skorla geçti.
Çeyrek finalde Fenerbahçe grup lideri, Galatasaray ise aynı grubun ikincisi olmuştu.

Altıncı buluşma
Fenerbahçe ile Galatasaray, bu sezon altıncı kez karşılaşacak. Önceki maçların üçünü Fenerbahçe, ikisini Galatasaray kazanmıştı. Fenerbahçe, sezon başında ezeli rakibini yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazandı. Türkiye Kupası, Galatasaray’ın oldu. Türkiye Basketbol Ligi’nde ise ilk maçı Fenerbahçe, ikincisini Galatasaray aldı.
Son buluşma Euroleague çeyrek finalinde gerçekleşti. Fenerbahçe, grup maçını 68-66 kazandı.

Zellous, McCoughtry’e karşı
Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezonu lider bitiren Galatasaray’ın Euroleague’deki en skorer oyuncusu, 18 maçta 16.7'lik sayı ortalamasıyla Shavonte Zellous. Fenerbahçe'de ise takımın bu sezonki tüm Euroleague maçlarına çıkan ve 14.5 sayı ortalaması yakalayan Angel McCoughtry en üretken oyuncu. McCoughtry 6.3 ribaund ortalamasıyla da takımının lideri.
Fenerbahçe geçen sezon yine Ekaterinburg'da yapılan sekizli finalde ev sahibi ekibe 82-56 yenilerek ikinci olmuştu. Galatasaray ise 1998-99 sezonunda Euroleague’i üçüncülükle tamamlamıştı. Kupanın üçüncülük maçında, Pazar günü son şampiyon Ekaterinburg ile Fransa’nın Tango Bourges takımı karşılaşacak.