Portakallara karşı kritik viraj

Portakallara karşı kritik viraj
A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 5. hafta maçında yarın deplasmanda Hollanda ile karşılaşacak.

Başkent Amsterdam'daki Amsterdam Arena'da TSİ 21.45'te başlayacak müsabakayı Alman hakem Felix Brych yönetecek. Brych'in yardımcılıklarını Mark Borsch ve Stefan Lupp yapacak. Mike Pickel'in dördüncü hakem olarak görev alacağı maçın ilave yardımcı hakemleri ise Bastian Dankert ve Marco Fritz olacak.

A Grubu'nda günün diğer maçlarında Kazakistan-İzlanda, Çek Cumhuriyeti-Letonya karşı karşıya gelecek.

A Milli Futbol Takımı, hazırlıklarını bu akşam, maçın yapılacağı Amsterdam Arena'da gerçekleştireceği antrenmanla tamamlayacak. Antrenman öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim basın toplantısı düzenleyecek.

Türkiye 56., Hollanda 5. sırada


Hollanda-Türkiye milli maçı öncesi her iki ülke A milli futbol takımları arasında dünya sıralamasında büyük fark bulunuyor.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) mart ayı dünya sıralamasında Türkiye 594 puanla 56. sırada yer aldı. Almanya'nın 1770 puanla zirvede yer aldığı değerlendirmede 1415 puanlı Hollanda ise 5. sırada.

Türkiye'nin 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki diğer rakiplerinden Çek Cumhuriyeti 1045 puanla 16., İzlanda 776 puanla 35., Letonya 361 puanla 95., Kazakistan ise 199 puanla 138. sırada yer alıyor.

Eski dost Hiddink

Hollanda-Türkiye mücadelesi ev sahibi ekibin teknik direktörü Guus Hiddink için ayrı bir anlam taşıyacak.

Türk Milli Futbol Takımı'nın başında 1 Ağustos 2010-16 Kasım 2011 tarihleri arasında görev yapan Hiddink, Türkiye kariyerinde başarılı olamadı. Milliler, büyük umutlarla takımın başına getirilen dünyaca ünlü Hollandalı teknik adam yönetiminde 16 maça çıkarken, bunlardan 7'sini kazandı, 5'ini yitirdi, 4'ünde de berabere kaldı. 12'i resmi, 4'ü özel bu 16 maçta Türkiye toplam 18 gol atarken, kalesinde ise 15 gol gördü.

Türk Milli Takımı, Hiddink dönemindeki 12 resmi maçın sadece 5'ini kazanabildi. 2012 Avrupa Şampiyonası eleme grubu ve play-off turunda Hiddink ile 12 resmi maça çıkan ay-yıldızlı ekip, 5 galibiyet, 2 beraberlik, 5 yenilgi alırken, 13 gol atıp, 14 gol yedi. Türk Milli Takımı, play-off turunda ise İstanbul'da 3-0 yenildiği Hırvatistan ile Zagreb'de 0-0 berabere kalarak, final biletini rakibine kaptırdı.

Sneijder rakip, Robben ve Van Persie yok

Hollanda Milli Takımı'nda Galatasaray'da forma giyen Wesley Sneijder'in sahaya kaptan olarak çıkması bekleniyor.

Sneijder, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Türkiye'nin play-off bileti alması için büyük önem taşıyan İstanbul'daki son maçta Türkiye filelerini havalandırarak, 2-0'lık galibiyette pay sahibi olmuştu.

Bu arada Hollanda Milli Takımı'nda sakatlıkları bulunan önemli oyuncular Robin van Persie ile Arjen Robben, yarınki maçta forma giyemeyecek.

Emre Belözoğlu, Tugay Kerimoğlu'nu yakalayacak

Milli futbolcu Emre Belözoğlu, yarınki Hollanda maçında sahaya çıkması durumunda Tugay Kerimoğlu'nun A milli sayısına ulaşacak.

A Milli Futbol Takımı'nın formasını 93 kez giyen Emre, Amsterdam Arena'da süre alması durumunda 94 kez ay-yıldızlı formayı giyen Tugay Kerimoğlu'nu yakalayacak.

Türk Milli Takımı'nın 92 yıllık tarihinde en çok forma giyen futbolcu 120 kezle Rüştü Reçber. Rüştü'yü 112 kezle Hakan Şükür, 102 kezle Bülent Korkmaz, 94 kezle de Tugay Kerimoğlu izliyor.

Burak Yılmaz, Zeki Rıza Sporel'i geçebilir


Burak Yılmaz, yarınki maçta gol atması durumunda, Zeki Rıza Sporel'in gol sayısını geçecek.

A Milli forma altında 15 golü bulunan Burak Yılmaz, aynı sayıdaki gole sahip Zeki Rıza Sporel'i geride bırakarak, ay-yıldızlı ekibin en skorer futbolcuları arasında 7. sıraya yükselecek.

Türk Milli Takımı'nın 92 yıllık tarihinde en golcü futbolcusu 51 golle Hakan Şükür. Hakan Şükür'ü 22 golle Tuncay Şanlı, 21 golle Lefter Küçükandonyadis, 19'ar golle de Metin Oktay, Cemil Turan ve Nihat Kahveci izliyor.

Aday kadro

Türkiye'nin Hollanda maçı aday kadrosuna şu oyuncular çağrıldı:

Kaleci: Volkan Babacan (İstanbul Başakşehir), Fehmi Mert Günok (Fenerbahçe) ve Harun Tekin (Bursaspor)

Savunma: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Şener Özbayraklı (Bursaspor), Ömer Toprak (Bayer Leverkusen), Mahmut Tekdemir (İstanbul Başakşehir), Serdar Aziz (Bursaspor), Mehmet Topal (Fenerbahçe), Caner Erkin (Fenerbahçe), Hakan Kadir Balta (Galatasaray), Ersan Adem Gülüm (Beşiktaş)

Orta saha: Gökhan Töre (Beşiktaş), Volkan Şen (Bursaspor), Ozan Tufan (Bursaspor), Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), Hamit Altıntop (Galatasaray), Selçuk İnan (Galatasaray), Mehmet Ekici (Trabzonspor), Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Olcay Şahan (Beşiktaş), Alper Potuk (Fenerbahçe)

Forvet: Mevlüt Erdinç (Saint-Etienne), Umut Bulut (Galatasaray), Burak Yılmaz (Galatasaray), Kazım Kazım (Feyenoord)

Bu arada sarı kart cezalısı Arda Turan'ın (Atletico Madrid) yanı sıra Eren Albayrak (Çaykur Rizespor), Kaan Kanak (Eskişehirspor) ve Enes Ünal'ın (Bursaspor) ise 31 Mart Salı günü Lüksemburg ile yapılacak özel maçın kadrosuna dahil edilecek.

Kadro tercihleri

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Kazakistan ile Türk Telekom Arena'da yapılan maç öncesinde tribünden gösterilen tepki sonrası sahayı terk eden ve karşılaşmaya çıkmayan Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'i aday kadroya çağırmadı.

Tecrübeli teknik direktör, Hollanda maçı için İstanbul Başakşehir kalecisi Volkan Babacan, Fenerbahçe yedek kalecisi Fehmi Mert Günok ve Bursaspor kalecisi Harun Tekin'i kadroya aldı.

Almanya'nın Bayer Leverkusen takımında forma giyen Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak, yeniden A Milli Takım'a davet edildi. Kampta Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre ile yaşadıkları olay sonrası milli formadan uzak kalan Hakan ve Ömer, Fatih Terim'in tarafından tekrar ay-yıldızlı ekibin kadrosuna alındı. Ancak Ömer Toprak, milli takım kampına katılmadı.

Öte yandan Feyenoord'da sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Kazım Kazım da 3 yılı aşkın bir sürenin ardından A Milli Takım'a çağrıldı.

Diğer taraftan İstanbul Başakşehir'den Mahmut Tekdemir, Bursaspor'dan Şener Özbayraklı ve Enes Ünal, Eskişehirsporlu Kaan Kanak ile Çaykur Rizesporlu Eren Albayrak, ilk kez A Milli Takım aday kadrosuna davet edildi.