Platini'nin kaderi belli oluyor!

Platini'nin kaderi belli oluyor!
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi, futboldan 6 yıl men edilen ve görevi askıya alınan UEFA Başkanı Michel Platini'nin cezasına yaptığı itiraz hakkındaki kararını 9 Mayıs'ta karara bağlayacak.

CAS'tan yapılan yazılı açıklamada, futboldan 6 yıl men cezasına itiraz eden Platini hakkındaki nihai kararın, 9 Mayıs Pazartesi günü TSİ 12.00'de verileceği bildirildi.

Platini, yaptığı itirazın CAS tarafından haklı bulunması durumunda UEFA Başkanlığı görevine geri dönebilecek, reddi halinde ise UEFA'da başkanlık seçimi sürecine geçilecek.

Michel Platini, 29 Nisan'da cezasına yaptığı itirazın ardından CAS duruşmasına katılırken, eski FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter ise tanık olarak ifade vermişti.

Duruşma öncesinde basına konuşan Platini, cezasını kaldırılacağını umut ettiğini belirterek, "Bugün finali oynanan ve yeni başlayan bir maçtayız. Umarım sonuç iyi olacak. Umutluyum, kazanacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Blatter'in Platini'ye 2 milyon İsviçre frangı verdiği gerekçesi·yle FIFA, i·ki· futbol adamını da 8 yıl futboldan men cezasına çarptırmıştı. FIFA Tahkim Kurulu, görevi askıya alınan Platini'nin 8 yıllık cezasını 6'ya indirmiş, sonrasında Platini, bu cezaya itirazda bulunarak CAS'a başvurmuştu.