Platini ile kritik görüşme

Platini ile kritik görüşme
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 2020 yılı Avrupa Futbol Şampiyonası'nın finallerinin İstanbul'da oynanması için UEFA Başkanı Michel Platini ile görüştü.

TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı'nın AA muhabirine verdiği bilgiye göre, UEFA'nın Nyon'daki merkezinde yapılan görüşmeye, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino da katıldı.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın 2020 yılında yapılacak turnuvasının iki yarı final ve bir final maçının İstanbul'da oynanması konusundaki taleplerini görüşmek için UEFA yetkilileri ile bir araya geldiklerini anlatan Yardımcı, bu müsabakaların nerede yapılacağının bir, iki ay içerisinde belli olacağına dikkati çekti.

Görüşmenin tamamıyla bu konuyla ilgili olduğunu ifade eden Yardımcı, verilecek talep dosyası ve konuyla ilgili teknik olarak neler yapılması gerektiği konularını tartıştıklarını söyledi.

Yardımcı, hazırlayacakları dosyayı nisan ayına kadar vereceklerini de belirtti.

Türkiye'de Fenerbahçe ve Beşiktaş'la ilgili yürütülen dava süreçlerinin görüşmede gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Yardımcı, "Onlar konuşulmadı. Konuşacak bir şey yok zaten orada" dedi.

Kendilerinin tamamen 2020'deki turnuvaya odaklandıklarını vurgulayan Yardımcı, dosyayı iyi ve eksiksiz hazırlamak için görüşme yaptıklarını kaydetti.