PFDK'dan Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'a ceza!

PFDK'dan Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'a ceza!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki derbi maçta karşılaşan Fenerbahçe ile Galatasaray'a para cezaları verdi.

PFDK'dan yapılan açıklamada, Fenerbahçe'ye, derbi maçta tribünlerde merdivenlerin boş bırakılmaması nedeniyle 15 bin, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle de 50 bin olmak üzere toplam 65 bin lira para cezası verildiği belirtildi.

Kurulun Galatasaray'a, takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 9 bin, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle de 20 bin olmak üzere toplam 29 bin lira para cezası uyguladığı aktarıldı.

Ülker Stadı'ndaki çirkin ve kötü tezahürattan dolayı, derbiyi Migros kale arkası, okul açık kale arkası, Fenerium üst tribün ve maraton üst tribünde izleyen Fenerbahçe taraftarlarının önemli bölümünün, bir sonraki iç saha maçında, konuk Galatasaray taraftarlarının ise bir sonraki deplasman maçında cezalı oldukları ilan edildi.

Derbi maçta yayıncı kuruluş çalışanına yönelik saldırısı nedeniyle Fenerbahçe görevlisi Hüseyin Dumlupınar'a 23 gün hak mahrumiyeti cezası verildiği duyuruldu.

Süper Lig'de Atiker Konyaspor'u konuk eden Gaziantepspor'a, çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle 50 bin lira, Antalyaspor'u ağırlayan Trabzonspor'a ise taraftarlarının neden olduğu saha olayları gerekçesiyle 15 bin, takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle de 12 bin olmak üzere, toplam 27 bin lira para cezası verildiği vurgulandı.

PFDK, Beşiktaş karşılaşmasındaki disiplin ihlalleri nedeniyle Adanaspor'a adeta ceza yağdırdı. Adanaspor, taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle 22 bin 500, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle de 50 bin lira olmak üzere toplam 72 bin 500 lira para cezası aldı.

Adanasporlu oyuncu Bekir Yılmaz, rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 maç men cezası alırken, maçı güney kale arkası A ve B bloklarda izleyen taraftarlar için de elektronik bilet bloke cezası uygulandı.

Göztepe'de 3 futbolcuya ceza
TFF 1. Lig ekiplerinden Göztepe'de üç futbolcuya, Bandırmaspor karşılaşmasındaki disiplin ihlalleri nedeniyle men cezaları verildi.

Göztepeli futbolculardan Halil Akbunar, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle 3 maç men ve 6 bin 500 lira, aynı gerekçeyle Mehmet Erdem Uğurlu 2 maç men, müsabaka hakemine yönelik fiili müdahale nedeniyle Gökhan Karadeniz ise 3 maç men ve 6 bin 500 lira ceza aldı.

İzmir temsilcisi, aynı maçta takım halinde sportmenliğe aykırı hareket gerekçesiyle 6 bin, taraftarlarının neden olduğu saha olaylarından dolayı da 7 bin 500 lira cezaya çarptırıldı.

TFF 1. Lig'de mücadele eden Eskişehirspor'da oyuncu Semih Şentürk'ün, 3 maç men ve 6 bin 500 lira, kulüp doktoru Barış Kurtgöz'ün 4 maçta soyunma odası ile yedek kulübesine giriş yasağı ve 13 bin lira ceza aldığı açıklandı.

Kurul, Yeni Malatyasporlu oyuncu Caner Arıcı'ya 1 maç ve 6 bin 500 lira, Giresunspor'a 10 bin lira, Altınordu'ya 5 bin 250 lira, Mersin İdmanyurdu'na 4 bin 500 lira, Ümraniyespor ile Sivasspor'a da yedi bin beş yüzer lira ceza verdi.

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Galatasaray -  Bursaspor maçı canlı skor

Aytemiz Alanyaspor - Kayserispor maçı canlı skor

Kardemir Karabükspor - Gaziantepspor maçı canlı izle

Akhisar Belediyespor -  Kasımpaşa maçı canlı izle

Beşiktaş - Medipol Başakşehir maçı canlı izle


Antalyaspor - Adanaspor maçı canlı izle